Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Trei tineri din Bistrita au fost depistati, in flagrant delict, in timp ce ofereau spre vanzare substante psihoactive.

Ieri, 4 ianuarie, in urma actiunilor specifice desfasurate, luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale au depistat, in flagrant delict, trei tineri care ar fi oferit spre vanzare substante psihoactive. Asupra lor au fost descoperite 8 plicuri cu substante cristaline, incolore care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

 In fapt, cei trei se aflau intr-un autoturism parcat pe o strada din Bistrita si ar fi oferit spre vanzare un plic ce continea o substanta, posibil cu efect psihoactiv, unei tinere din Livezile.

 Acestia au fost legitimati, iar politistii au stabilit ca este vorba despre doi tineri de 18 si 32 de ani si o minora de 17 ani, toti din Bistrita. Li s-a efectuat controlul corporal, asupra barbatului de 31 de ani, aflat la volanul autoturismului, politistii au descoperit un plic din plastic ce contine o substanta cristalina, incolora, iar asupra celui de 18 ani, politistii au descoperit alte 7 plicuri care contineau substante similare, in greutate de 1 gram fiecare.

 Cele 8 plicuri cu substante au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor si efectuarii analizelor de laborator. In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala care a fost inaintat structurii competente, in vederea continuarii cercetarilor.

 

 

          Patru minore disparute dintr-un centru de plasament, depistate, in scurt timp, de politistii Biroului de Ordine Publica

 In dupa-masa de ieri, 4 ianuarie, politistii Biroului de Ordine Publica Bistrita au depistat pe strada Dragos Voda din Bistrita patru minore cu varste cuprinse intre 11-14 ani, disparute dintr-un centru pentru protectia copilului din data de 3 ianuarie 2022.

 Minorele nu au fost victime ale vreunei infractiuni si au fost incredintate reprezentantilor centrului. Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au revocat masura cautarii, dispusa in acest caz.

 


Dosar penal de furt din locuinta, solutionat de politistii din Dumitrita

 In urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de furt din locuinta, politistii Postului de Politie Comunal Dumitrita au identificat un tanar de 24 de ani, din Dumitrita, banuit de comiterea faptei.

In fapt, la data de 21 decembrie 2021, politistii au fost sesizati de catre un barbat de 50 de ani, din Dumitrita, cu privire la faptul ca, in perioada 2018-2021, dintr-un imobil nelocuit pe care il detine i s-au sustras bunuri in valoare de aproximativ 1000 de euro (electrocasnice, unelte, instalatii sanitare si obiecte de imbracaminte).

Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

Masuri preventive, dispuse de magistrati,  fata de persoane cercetate de politisti

Update:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-4-ianuarie-2022

 Barbatul de 49 de ani, din Budacu de Jos, cercetat pentru comiterea infractiunii de furt calificat, a fost prezentat Judecatoriei Bistrita care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a acestuia. Barbatul ramane in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, iar politistii postului de Politie Budacu de Jos continua cercetarile pentru documentarea activitatii infractionale.

 

***

Tanarul de 23 de ani, din Lunca, comuna Sieut, retinut pentru 24 de ore de politisti, cercetat pentru comiterea infractiunii de distrugere prin incendiere, ramane in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud pentru urmatoarele 30 de zile.

 Judecatorul de drepturi si libertati a dispus masura arestarii preventive a acestuia pentru 30 de zile, iar politistii de la postul de politie Sieut continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

***

 

Fata de barbatul de 36 de ani, din Bistrita, cercetat pentru comiterea infractiunii de furt calificat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia.

 Prejudiciul, estimat la aproximativ 63.000 de lei, a fost recuperat in totalitate, iar politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului continua cercetarile pentru documentarea faptei.

 

 

          Nu a respectat masura carantinei si a fost sanctionat contraventional

 Ieri, 4 ianuarie, in urma verificarilor efectuate cu privire la persoanele plasate in izolare/carantina la domiciliu, politistii au aplicat o sanctiune in cuantum de 1000 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020.

 Vizat este un tanar de 23 de ani, din Rebrisoara care a incalcat masura carantinei la domiciliu, masura dispusa de catre Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, incepand cu data de 24.12.2021. Acesta nu se afla la domiciliu in momentul verificarilor efectuate de politisti, fiind sesizat C.J.C.C.I. pentru masuri suplimentare.

 

 

          Conducere fara permis constatata, in flagrant delict, de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

 La data de 4 ianuarie a.c., in urma actiunilor preventive si de monitorizare a traficului rutier, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intocmit un doar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 Vizati de comiterea faptei sunt un tanar de 23 de ani si mama acestuia in varsta de 42 de ani, ambii din Parva. Tanarul a fost depistat la volanul unui autoturism, desi nu detine permis de condure valabil pentru nicio categorie de autovehicule si a fost oprit pentru control pe bulevardul Granicerilor din Nasaud.

  Totodata, in urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca mama acestuia, proprietara autoturismului si pasagera, i-ar fi incredintat fiului autovehiculul spre a-l conduce, desi stia faptul ca nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatele etilotest si Drug Test 5000, rezultatele fiind negative. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii din Nasaud.

 

 

0 comentarii3269 vizualizări05 ianuarie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0