Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Autoturism in valoare de 30.000 de euro, urmarit international, depistat si indisponibilizat in Bistrita-Nasaud.

La data de 5 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud, cu sprijinul politistilor Biroului de Investigatii Criminale Campulung Moldovenesc au depistat o autoutilitara fata de care era dispusa urmarirea internationala. Autovehiculul, fabricat in anul 2020, in valoare de aproximativ 30.000 de euro, figura ca fiind bun cautat pentru confiscare de catre autoritatile din Spania. Acesta a fost depistat in posesia unei femei din Josenii Bargaulu si a fost indisponibilizat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate in cadrul unui dosar penala deschis sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire in vederea lamuririi imprejurarilor in care autovehiculul in cauza a ajuns pe teritoriul Romaniei si a dispunerii masurilor legale.

 

 (*foto atasat)

 

 

Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant, de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, in ultimele 24 de ore

 In dupa-masa de ieri, 5 ianuarie, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intervenit pentru efectuare de verificari, in urma producerii unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.

 La fata locului, politistii au constatat faptul ca, un tanar de 21 de ani, din Galatii Bistritei, in timp ce se deplasa cu un moped pe o strada din localitatea de domiciliu, a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tanar de 20 de ani, din Dipsa.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca tanarul de 21 de ani are permis de conducere anulat, iar mopedul nu este inmatriculat sau inregistrat.

 In cauza a fost intomit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

Aseara, in urma activitatilor preventive desfasurate pe Drumul Judetean 154, pe raza localitatii Mariselu, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control un moped pe care se deplasa un tanar de 27 de ani, din Simionesti.

 In urma verificarilor, au constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere valabil, iar mopedul condus nu este inregistrat sau inmatriculat. Totodata, rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In acest caz a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, conducerea unui autovehicul neinmatriculat si conducere sub influenta alcoolului.

 

 

          Dosar penal pentru conducerea unu autovehicul sub influenta alcoolului: vizati sunt doi barbati din Dumitrita

  In seara de 5 ianuarie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intocmit un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

 Din primele verificari efectuate, a reiesit faptul ca doi barbati de 32 si 40 de ani, ambii din Dumitrita, ar fi condus alternativ, pe raza localitatii Budacu de Sus, acelasi autoturism. La un moment dat, autoturismul pe care-l conduceau a intrat in coliziune cu un alt autoturism si peretele unui imobil, nefiind inregistrate victime.

 Cei doi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg /litru alcool pur in aerul expirat in cazul barbatului de 32 de ani si de 0,61 mg/litru alcool pur in aerul expirat in cazul celui de 40 de ani.

 In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, iar cercetarile sunt continuate pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in carea a vut loc evenimentul.

 

 

      Patru persoane care nu au respectat masura carantinei, sanctionate contraventional de politistii din Nasaud

  Ieri, in urma verificarilor efectuate la persoanele fata de care a fost dispusa masura carantinei sau izolarii la domiciliu, politistii din Nasaud si cei ai Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au constatat abateri pentru care au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, toate conform Legii 55/2020, in cuantum de 4000 de lei.

 Astfel, politistii din Nasaud au constatat faptul ca un barbat de 34 de ani, din oras, plasat in carantina la domiciliu din data de 24 decembrie 2021, conform masurii dispusa de Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, a parasit adresa stabilita.

 Totodata, doi tineri de 23 si 26 de ani, precum si o tanara de 21 de ani, toti din Telcisor, plasati in carantina la aceeasi adresa, nu au respectat masura dispusa, nefiind gasiti la adresa stabilita.

 Masurile dispuse au fost comunicate de politisti Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Bistrita-Nasaud.

 

 

 

          Alcoolul si urmarile lui

 In dupa-masa de ieri, politistii din Nasaud au intervenit pentru efectuarea de verificari, in urma unui accident rutier produs pe o strada din orasul Nasaud, soldat cu pagube materiale.

 La fata locului au constatat faptul ca un barbat de 49 de ani, din Nasaud, in timp ce conducea un autoturism care nu avea placute cu numere de inmatriculare montate, a intrat in coliziune un autoturism condus de un tanar de 24 de ani, din Salva care a fost proiectat intr-un alt autoturism condus de un alt tanar de 24 de ani, din Caianu Mic.

 Cei trei au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative in cazul celor doi tineri de 24 de ani si de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul nasaudeanului de 49 de ani. Acesta din urma a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice in vederea derminarii alcoolemiei.

 Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca autoturismul condus de nasaudean este radiat din circulatie din data de 23.10.2020.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

 

0 comentarii2982 vizualizări06 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0