Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant, noaptea trecuta.

Noaptea trecuta, in jurul orei 02:00, politistii Biroului Rutier au desfasurat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe raza municipiului Bistrita in vederea reducerii numarului de accidente rutiere si depistarii soferilor care conduc sub influenta alcoolului sau altor substante interzise.

 Pe bulevardul Grigore Balan din Bistrita, politistii rutieri au oprit pentru control un autoturism inmatriculat in Olanda. A fost identificat soferul, un barbat de 35 de ani din Teaca.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a conducatorului autoturismului a rezultat valoarea de 0.94 mg/L alcool pur in aerul expirat. In consecinta, la spital i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Biroul Rutier continua cercetarile in cadrulul unui dosar penal, cu privire la infractiunea de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

La data de 7 ianuarie a.c., dupa miezul noptii, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au efectuat activitati de control in trafic pe raza localitatii Budacu de Sus in vederea identificarii soferilor care nu respecta normele rutiere.

 Pe Drumul Judetean 173 a fost oprit un autoturism condus de un barbat de 35 de ani din localitate. In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului, politistii au constatat ca acesta se afla sub influenta alcoolului, valoarea indicata fiind de 1.03 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 Avand in vedere cele constatate, barbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in cadrul unui dosar penal privind conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.  

 

***

 

La aceeasi data, in jurul orelor 02:30, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit in trafic in Tureac, un autoturism. A fost identificat soferul, un tanar de 21 de ani din localitate.

 In urma verificarilor efectuate de catre politisti s-a constatat ca tanarul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

 Fata de cele constatate, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au demarat cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Sanctiuni aplicate de politisti persoanelor care nu au respectat carantina

 Ieri, in urma verificarilor efectuate la persoanele fata de care a fost dispusa masura carantinei sau izolarii la domiciliu, politistii din Nasaud si cei ai Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au constatat abateri pentru care au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, toate conform Legii 55/2020, in cuantum de 2000 de lei.

 Astfel, politistii din Nasaud au constatat faptul ca un barbat de 34 de ani si unul de 46 de ani din oras, plasati in carantina la domiciliu, conform masurii dispusa de Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, au parasit adresele stabilite.

 Totodata, un barbat de 31 de ani din Rebrisoara, plasat in carantina, nu au respectat masura dispusa, nefiind gasit la adresa stabilita.

 Masurile dispuse au fost comunicate de politisti Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei Bistrita-Nasaud.

 

.

 

 

POLITISTII BISTRITENI SUNT LA DATORIE, PENTRU SARBATORI LINISTITE

               Peste 200 de politisti actioneaza, la nivel judetean, in aceasta perioada, pentru ca cetatenii sa participe in siguranta la festivitatile ocazionate de sarbatorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) si Sfantului Ioan Botezatorul.

 In perioada 6 - 7 ianuarie a.c., in judetul Bistrita-Nasaud, peste 200 de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice, arme, explozivi si substante periculoase si actiuni speciale actioneaza pentru ca bistritenii sa petreaca in siguranta.

 Politistii actioneaza pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii publice si private, de prevenire si combatere a furturilor, vagabondajului, cersetoriei, a comertului ilegal si a altor infractiuni stradale, cu precadere in zona lacasurilor de cult, precum si de a preintampina orice eveniment negativ.

Masurile dispuse in aceasta perioada au in vedere si fluidizarea traficului. Astfel, politistii sunt prezenti in localitatile unde se vor desfasura manifestari religioase, pe caile de acces ce converg spre statiunile turistice, pe principalele drumuri nationale, in punctele cu risc crescut de producere a accidentelor si la orele cu trafic intens, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie si a blocajelor rutiere, precum si pentru fluidizarea traficului rutier.

Recomandam tuturor cetatenilor sa adopte un comportament civilizat, sa evite conflictele de orice natura si sa acorde o atentie sporita modului de pastrare si asigurare a bunurilor si obiectelor personale.

De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti sa respecte regulile de circulatie si indicatiile agentilor rutieri, sa parcheze doar in locurile de parcare special amenajate.

 

0 comentarii3010 vizualizări07 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0