Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
GRUPARE INFRACTIONALA, DESTRUCTURATA DE POLITISTI.

Membrii unei grupari infractionale specializata in comiterea infractiunilor de distrugere prin incendiere si furt calificat, au fost retinuti pentru 24 de ore, de politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud, in urma unor perchezitii. 

 La data de 9 ianuarie a.c., politistii din Bistrita-Nasaud au descins la locuintele a trei barbati si o femeie, banuiti de comiterea mai multor infractiuni, intr-un dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigatii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 Perchezitiile au fost efectuate in localitatile Coldau, Bistrita, Dumitra si Negrilesti si vizeaza documentarea activitatii infractionale a unei grupari specializate in comiterea infractiunilor de distrugere prin incendiere si furt calificat.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, in perioada 20 iulie -6 august 2021, la solicitarea unui barbat de 35 de ani, din Beclean si contra unor sume de bani, doi tineri de 24 si 27 de ani ar fi incendiat intentionat, in doua ocazii diferite, un autoturism parcat pe raza orasului Beclean. Totodata, exista suspiciuni cu privire la faptul ca la data de 27 iulie 2021, cei doi ar mai fi incendiat un autoturism parcat in Bistrita. De asemenea, in luna aprilie 2019, cei doi ar fi sustras bani si bunuri din locuinta unei femei din Bistrita, prejudiciul cauzat fiind estimat la 356.000 de lei, recuperat partial.

 Totodata, in perioada 10 august-17 decembrie 2021, concubina barbatului de 27 de ani, o femeie de 39 de ani, ar fi introdus, fara drept, in incinta Centrului de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud, 2 telefoane mobile care ar fi fost folosite de barbatul aflat in perioada respectiva in arest.

 La perchezitii au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe telefoane mobile, medii de stocare, precum si inscrisuri cu valoare probatorie. Totodata, au fost depistati, condusi la audieri si retinuti pentru 24 de ore femeia si barbatii de 35 de ani si 27 de ani. Tanarul de 24 de ani s-a sustras urmaririi penale, fiind depistat de politisti in aceasta dimineata, condus la sediul Politiei si retinut pentru 24 de ore.

 In cursul acestei zile, cei patru vor fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, in vederea dispunerii unor noi masuri preventive.

 La actiuni au participat politisti din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, Politiei orasului Beclean, Sectiei 5 Politie Rurala Beclean si Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si de Biroul Judetean de Analiza a Informatiilor Bistrita-Nasaud.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale  pentru documentarea intregii activitati infractionale si pentru tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor vinovate.

0 comentarii3066 vizualizări12 ianuarie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0