Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 August 2022 - 14587
Prejudiciul unui furt a fost recuperat integral de politisti, la scurt timp dupa comiterea faptei.

Ieri, 12 ianuarie, in urma investigatiilor efectuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale cu privire la comiterea unui furt, a fost identificat un barbat de 57 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea faptei.

 Furtul a fost sesizat in aceeasi zi, de o femeie careia i-au fost sustrase din taximetrul pe care il conducea, o borseta cu mai multe documente personale si suma de 2.500 de lei.

 Politistii l-au depistat pe barbatul de 57 de ani care fusese transportat cu taxi-ul in aceeasi zi, iar in posesia lui au fost descoperite documentele si banii sustrasi. Bunurile au fost recuperate in totalitate si restituite pagubitei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, prevazuta la art. 228 din Codul Penal, de catre Biroul de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bistrita.

 

 

Actiuni preventive, pe raza municipiului Bistrita, desfasurate in sistem integrat

Ieri, 12 ianuarie, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita si Politiei Locale, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi si reprezentati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au continuat verificarile cu privire la modul de respectare a masurilor de izolare si carantina, dispuse prin decizii ale Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud.

In acest context, in municipiul Bistrita au fost efectuate 446 de verificari, dintre care 232 la persoane aflate in izolare, restul fiind la persoane fata de care s-a dispus masura carantinei la domiciliu, nefiind constatate nereguli.

De asemenea, in intervalul orar 15.00-19.00, tot in municipiul Bistrita, a fost desfasurata o actiune la care au participat politisti din cadrul Biroului Ordine Publica, Biroului Rutier, in colaborare cu jandarmi. Activitatile au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor legale in contextul starii de alerta si pentru prevenirea raspandirii Sars-CoV2, prevenirea comiterii faptelor antisociale, precum si a accidentelor rutiere.

 Astfel, in municipiul Bistrita, au oprite pentru control mai multe autovehicule, au fost legitimate 35 de persoane si verificati 14 agenti economici, iar pentru abaterile constatate, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in cuantum de 1000 de lei, iar ca masura complementara a fost retras un certificat de inmatriculare.

Totodata, politistii Biroului Rutier au intocmit un dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, in cadrul caruia efectueaza cercetari. Vizat de comiterea faptei este un barbat de 59 de ani, din Bistrita care, in timp ce efectua manevra de mers inapoi pe o strada din municipiu, a intrat in coliziune cu un alt autovehicul, condus de un barbat de 61 de ani, din Caianu Mic.

 Cei doi au fost testati de politisti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,50 mg/l  alcool pur in aerul expirat in cazul bistriteanului si negativ in cazul celuilalt conducator autor. De asemenea, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca autoturismul condus de barbatul din Bistrita are inspectia tehnica periodica expirata, iar inmatricularea este suspendata din data de 6 ianuarie a.c.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cel in cauza fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 

0 comentarii2506 vizualizări13 ianuarie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0