Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Depistat de politisti, in flagrant delict, in timp ce utiliza articole pirotehnice, fara drept.

In seara de 15 ianuarie 2022, in jurul orei 23.00, in urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii prevazuta si pedepsita de art. 37 lit. "a" din Legea 126/1995, orice operatiuni cu articole pirotehnice.

 Vizat de comiterea faptei este un tanar de 29 de ani, din Sieu Odorhei care a fost depistat in flagrant delict, in timp ce folosea articole pirotehnice fara drept. Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, in cursul lunii ianuarie 2022, acesta ar fi detinut si folosit, fara drept, in mod repetat, articole pirotehnice.

 In cauza a  fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata fara drept, iar cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean.

 

 

Verificari in trafic-constatari ale unor infractiuni

 In seara de 15 ianuarie a.c., in urma controlaleor efectuate in trafic, pe bulevardul Granicerilor din Nasaud, politistii rutieri din Nasaud au oprit pentru verificari un autoturism inmatriculat in judetul Cluj, in care se aflau doua persoane.

 La volan a fost identificat un tanar de 25 de ani, din Nepos, iar pasager pe scaunul din dreapta a fost identificat un tanar de 26 de ani, din Nasaud. Conducatorul a fost testat cu aparatul etilotetst, rezultatul fiind negativ.

 In urma controlului efectuat, asupra pasagerului au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor un recipient in interiorul caruia se afla un plic transparent din material plastic ce continea o substanta vegetala, susceptibila a avea efect psihotrop si un tub ce prezenta urme de substanta alba, susceptibila a avea efect psihotrop.

 In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala, dosarul fiind inaintat structurii competente.

 

***

 In seara de 15 ianuarie, in jurul orei 19.30, in cadrul activitatilor de monitorizare a traficului rutier, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control, un autoturism care circula pe Drumul National 17C, in Salva.

 La volan a fost identificat un barbat de 43 de ani, din Rebrisoara, iar in urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Totodata, cu privire la autoturismul condus de barbat, politistii au constatat ca acesta nu figureaza ca fiind inmatriculat, iar placutele de inmatriculare aplicate pe autovehicul sunt false, apartinand unui alt autoturism.

 Datorita faptului ca soferul emana halena alcoolica, politistii au dispus testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultand o valoare de 0.56 mg/L alcool in aerul expirat.

 Ulterior, soferul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre polisisti in cadrul unui dosar penal, fiind documentate infractiunile de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul cu numere fale, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

In data de 17 ianuarie a.c., in jurul orei 1.00, politistii au fost sesizati prin apel 112 despre producerea unui accident rutier pe Drumul Judetean 172C pe raza localitatii Ilva Mica.

 La locul evenimentului, politistii au constatat faptul ca un tanar de 20 de ani din localitate, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 172C inspre Lesu, la iesirea din localitatea Ilva Mica, a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu un stalp de electricitate.

 In urma impactului, o tanara de 18 ani, din Lesu, pasagera in autoturism a fost ranita necesitand interventia ambulantei, fiind ulterior transportata la spital.

 In urma testarii cu aparatul alcooltest a soferului, a rezultat ca acesta se afla sub influenta alcoolului, rezultatul testarii indicand valoarea de 0,18 mg/L alcool pur in aerul expirat. In consecinta, politistii au dispus retinerea permisul de conducere a tanarului, pentru o perioada de 90 de zile.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai, fiind documentata infractiunea de vatamare corporala din culpa.

 

***

 

La data de 16 ianuarie a.c., politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Nasaud au oprit pentru control in trafic, un autoturism care se deplasa prin localitate.

 A fost identificat soferul, un tanar de 25 de ani, din Nepos. Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ. In urma testarii cu aparatul Drugtest rezultatul indicat de aparat a fost pozitiv pentru consumul de metamphetamina, motiv pentru care a fost condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice.

 In autoturism au mai fost identificati doi pasageri, un tanar de 26 de ani, din Nasaud si un altul de 22 ani, din Rebrisoara.

 Avand in vedere cele constatate, politisti au efectuat un control asupra autoturismului si asupra pasagerilor acestuia, fiind identificate mai multe obiecte care contineau urme de substante susceptibile a avea efect psihotrop, cat si o cantitate de aproximativ 2 grame de pulbere de culoare alba, susceptibila a fi din categoria drogurilor.

 Bunurile de mai sus, cat si o suma de bani au fost ridicate de politisti in vederea continuarii investigatiilor.

 Cercetarile sunt desfasurate in cadrul unui dosar penal, urmand sa fie documentate faptele constatate si stabilita participatia penala.

 

 

 

 

Ordin de protectie provizoriu emis de politisti la Budacu de Jos

  In dupa-masa zile de 16 ianuarie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au fost solicitati de o femeie de 23 de ani din Budacu de Jos.

 Tanara le-a adus la cunostinta politistilor faptul ca incepand cu decembrie 2021 si pana in prezent, sotul acesteia, un barbat de 35 de ani din aceeasi localitate, ii creeaza o stare de temere, prin adresarea de amenintari si apeluri telefonice in mod repetat.

 Cu privire la cele constatate, politistii au intocmit un dosar de urmarire penala, stabilindu-se totodata oportuna si emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in vederea documentarii faptelor sub toate aspectele.

 

 

0 comentarii2835 vizualizări17 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0