Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
RETINUT IN URMA UNOR PERCHEZITII.

Politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud aflati in trafic le-au urat bun-venit cetatenilor ucrainieni care au tranzitat judetul sau au ramas in zona. Pentru a ajunge in siguranta la destinatie, dupa ce au condus distante considerabile, i-au invitat sa faca o pauza de cafea sau ceai.

Politistii i-au asigurat ca le sunt alaturi, i-au incurajat ca totul va fi bine si le-au oferit indicatii pentru a ajunge in siguranta la destinatie. Alaturi de acestia, reprezentantii Baroului Judetean Bistrita-Nasaud au oferit sfaturi juridice si au inmanat ghidul bilingv romano-ucrainean redactat in cadrul Campaniei Nationale "Avocati pentru Refugiati".

Totodata, au pus la dispozitia celor interesati, numarul telverde 0374025000 , precum si lista actualizata a avocatilor care ofera consultanta juridica gratuita pentru refugiatii din Ucraina.


Actiunea va continua si in perioada urmatoare si a beneficiat de sprijinul unor voluntari, al Asociatiei Internationale a Politistilor- Regiunea Bistrita-Nasaud si Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual.


.

 

RETINUT IN URMA UNOR PERCHEZITII  ?Membru al unui grup infractional organizat, specializat in furturi din locuinta, retinut in urma unor perchezitii efectuate ieri, 3 martie, in municipiul Bistrita La data de 3 martie 2022, in continuarea cercetarilor efectuate, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bistrita si Serviciului pentru Actiuni Speciale au pus in aplicare 3 mandate de perchezitie domiciliara. Perchezitiile au fost efectuate in municipiul Bistrita, intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat, infractiuni la regimurile substantelor stupefiante, rutier si al armelor si munitiilor. 

Tot ieri, 3 martie,  procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud  a dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 45 de ani, din Bistrita, cercetat pentru instigare la infractiunea de furt calificat si aderare la un grup infractional organizat. Acesta urmeaza a fi prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Din cercetarile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, in cursul lunii noiembrie 2021, barbatul de 45 de ani l-ar fi instigat pe un membru al grupului sa sustraga bani si bunuri din locuinta unui bistritean, prejudiciul estimat fiind de peste 50.000 de euro. Totodata, la sfarsitul lunii noiembrie 2021, barbatul de 45 de ani ar fi aderat la grupul infractional din care faceau parte patru barbati din judetele Bistrita-Nasaud, Hunedoara si Mehedinti.


La perchezitii au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor 3 telefoane mobile, inscrisuri cu valoare probatorie, obiecte cu urme de substanta vegetala uscata si un ceas in valoare de aproximativ 500 de euro. Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, pentru documentarea intregii activitati infractionale, stabilirea si pentru tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor implicate.

Activitatile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana. Stire initiala aici: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/grup-infractional-organizat-specializat-in-furturi-din-locuinta-destructurat

0 comentarii2814 vizualizări04 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0