Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Mandate de executare a pedepsei inchisorii puse in aplicare de politisti.

La data de 17  martie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmariri, cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, au pus in aplicare doua mandate de executare a pedepsei inchisorii. Un barbat de 35 de ani, din Bistrita, a fost condamnat de catre Tribunalul Sibiu, la pedeapsa de 3 ani si 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc in forma continuata.

 Un tanar de 26 de ani, din Nasaud, a fost condamnat de Tribunalul Bistrita-Nasaud, la pedeapsa de 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor.

 

 

Autor identificat si prejudiciu recuperat in totalitate

La data de 17 martie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au identificat si depistat o persoana banuita de comiterea unor furturi prin metoda imbratisarii.

 In 16 martie a.c., politistii Politiei orasului Beclean au fost sesizati de catre un barbat de 76 de ani, din Chiuza, care le-a adus la cunostinta faptul ca este victima unei infractiuni de furt. Din primele verificari politistii au constatat ca o persoana necunoscuta, prin metoda imbratisarii i-a sustras barbatului portmoneul in care se afla suma de 400 de lei, un card bancar si actul de identitate.

 Ieri, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, au fost sesizati despre comiterea unor fapte similare pe raza orasului, victime fiind doua femei de 78 si 26 de ani, din Runcu Salvei. Prejudiciul cauzat in urma furtului a constat in suma de 350 de lei, cupoane de pensie si un telefon in valoare de 1400 de lei.

 In urma activitatilor de cercetare penala intreprinse de politisti a fost identificata si ulterior depistata persoana banuita de comiterea faptelor, in persoana unui barbat de 72 de ani, din Botosani, fiind totodata recuperat integral prejudiciul si restituit celor trei persoane vatamate.

 Cercetarile vor fi continuate de catre politistii din cadrul Politiei oras Beclean si cei al Politiei orasului Nasaud, in vederea documentarii faptelor.

Una din metodele de noutate folosite de catre hotii din buzunare, este cunoscuta drept "metoda imbratisarii".

 Specificul acestei  metode consta in faptul  ca hotul abordeaza victima ca si cum ar fi vechi cunostinte, initiaza o conversatie, timp in care o imbratiseaza indelung si in acelasi timp ii sustrage din buzunare banii sau alte bunuri.

 Fiti in permanenta atenti la ce se intampla in jurul dumneavoastra mai cu seama atunci cand va aflati in aglomeratie.

 Pentru a evita sa deveniti tinte ale unor astfel de infractori, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va recomanda sa tineti cont de urmatoarele sfaturi: 

  • Evitati sa tineti portofelul/telefonul mobil/banii in buzunarul de la spate al pantalonilor si nu va etalati in mod ostentativ banii.
  • Daca aveti bani asupra dumneavoastra, tineti-i intr-un loc greu accesibil.
  • Evitati pe cat posibil zonele aglomerate. Atunci cand stati la rand, nu va inghesuiti si nu permiteti sa fiti inghesuit.
  • Daca in aglomeratie va simtiti inconjurati de persoane dubioase, cautati sa va schimbati locul.
  • Fiti circumspecti atunci cand o persoana necunoscuta se apropie prea mult de dvs, pretinzand ca este o veche cunostinta si insista sa va imbratiseze!

 Daca totusi ati devenit victima unui hot din buzunare sau ati fost martor la o astfel de fapta, retineti cat mai multe semnalmente ale acestuia: inaltime, trasaturi ale fetei, semne particulare, vestimentatie, particularitati in vorbire sau comportament si sunati la 112!

0 comentarii2989 vizualizări18 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0