Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
DESCINDERI LA PERSOANE BANUITE DE FURT, CONTRABANDA SI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR.

Doi barbati, banuiti de comiterea mai multor infractiuni, au fost retinuti de politisti din Bistrita-Nasaud, in urma unor perchezitii. Bunuri sustrase, in valoare de 200.000 de lei, au fost recuperate. La data de 20 martie a.c., in cadrul investigatiilor efectuate intr-un dosar de furt calificat, politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita au pus in aplicare doua mandate de perchezitie domiciliara.


Din investigatiile efectuate a reiesit faptul ca, in noaptea de 17/18 februarie a.c., un barbat, de 30 de ani, din Magura Ilvei ar fi sustras dintr-o societate comerciala, cu sediul in Bistrita, mai multe camere cu termoviziune, lunete pentru arme de vanatoare, telemetre si lanterne, in valoare totala de aproximativ 200.000 de lei.
La perchezitii, au fost descoperite si recuperate toate bunurile reclamate ca fiind sustrase.


Totodata, au fost descoperite si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, o arbaleta metalica si sageti aferente, cutite, capcane pentru animale salbatice, laturi din sarma, o arma cu aer comprimat supusa autorizarii, alice pentru arma de vanatoare, o luneta pentru arma cu aer comprimat si suportul aferent, bunuri care apartineau unui barbat, 51 de ani, din Deva si care locuieste fara forme legale in localitatea Magura Ilvei.


Intrucat exista suspiciunea rezonabila ca o parte din bunurile descoperite la barbatul de 51 de ani ar fi fost introduse in tara in mod ilegal, politistii au extins cercetarile cu privire la comiterea infractiunilor de contrabanda calificata, precum si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor. 
Fata de cei doi barbati, politistii au dispus ordonanta de retinere, pentru 24 de ore, iar, in cursul zilei de astazi, acestia vor fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, in vederea luarii de masuri preventive.


Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.
La activitati au participat si luptatori de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si din cadrul Serviciului Criminalistic.

0 comentarii2779 vizualizări21 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0