Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
START ZIUA POLITIEI ROMANE: 200 de ani de munca pentru comunitate.

Ieri, 22 martie, curtea Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud a rasunat de sirene, zambete de copil si urari de "La multi ani, Politia Romana!" Peste 600 de copii, insotiti de cadre didactice au vizitat atelierele si expozitiile pregatite de politisti.

 Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a dat startul activitatilor desfasurate in contextul sarbatoririi a 200 de ani de existenta a Politiei Romane.

 Asadar, primii "vizati" au fost cei mici, elevi de gimnaziu si prescolari care au realizat desene cu tema "Politia Romana" care au fost expuse in curtea muzeului.

 Pentru ei, politistii de la Prevenirea Criminalitatii, ai Serviciului Rutier, luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale, specialistii Serviciului Criminalistic, cei ai Biroului pentru Protectia Animalelor si Siguranta Scolara au organizat expozitii, simulari de interventie si au sustinut lectii practice pentru siguranta lor. Tot pentru ei, Asociatia Internationala a Politistilor, impreuna cu Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Bistrita-Nasaud au organizat o expozitie cu uniforme, fotografii si inscrisuri, dedicata celor 200 de ani de existenta a Politiei Romane.

 Cei mai mici participanti au pus in practica, impreuna cu politistii, regulile de circulatie cu ajutorul unui covor interactiv, pus la dispozitie de catre Primaria Bistrita.

 De la inceputul lunii martie, politistii Compartimentului de Analiza a Criminalitatii au desfasurat activitati preventive cu zeci de grupe de prescolari, dar si clase de elevi de gimnaziu, de la toate scolile din municipiul Bistrita. Ulterior, copiii au dorit sa exprime cele invatate, dar si mesajele si urarile sub forma unor desene. Cele mai reusite vor fi premiate cu diplome si o vizita la sediul Politiei.


 Multumim cadrele didactice pentru implicare!

 

Link video: https://www.youtube.com/watch?v=mlsSYNjKRws

0 comentarii2982 vizualizări23 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0