Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Pistol neletal supus autorizarii descoperit in municipiul Bistrita - Barbat retinut.

La data de 27 aprilie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au depistat in flagrant delict un barbat de 72 de ani, din Bistrita, in timp ce detinea in autoturism un pistol neletal supus autorizarii. In cadrul activitatilor desfasurate de politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-a constatat faptul ca la data de 25 aprilie a.c., barbatul ar fi introdus fara drept pe teritoriul Romaniei un pistol neletal supus autorizarii, confectionat industrial, special construit pentru a produce zgomot si 73 de cartuse de 9mm cu efect sonor cat si 2 articole pirotehnice din categoria 2.

In continuarea cercetarilor arma neletala impreuna cu munitia si articolele pirotehnice au fost ridicate, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor si desfasurarea de orice operatiuni cu articole pirotehnice fara drept.

In urma probatoriului administrat, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au dispus masura retinerii barbatului pentru o perioada de 24 de ore. Acesta a fost introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea luarii unei masuri preventive.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

 

 

 

Update Sofer depistat in flagrant delict conducand fara permis si sub influenta alcoolului : https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/stire-de-presa-27-aprilie-2022

 In urma probatoriului administrat, magistratii Judecatoriei Bistrita au admis cererea de arestare preventiva a barbatului de 46 de ani, din Caila, depistat in flagrant delict la data de 26 aprilie a.c., in timp ce conducea un autoturism sub influenta alcoolului si fara drept.

 Soferul a fost introdus in Centrului de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, fiind arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Biroului Rutier al Politiei municipiului Bistrita.

 

 

Update Alcoolul si urmarile lui : https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-26-aprilie-2022

 La data de 27 aprilie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, in urma activitatilor de cercetare penala si a probatoriului administrat in cadrul unui dosar penal privind infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie si conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul cu numere false au dispus retinerea unui tanar de 27 de ani din comuna Sanmartin, judetul Cluj.

 Soferul a fost introdus in Centrului de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, urmand sa fie prezentat magistratilor cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 

 

Ordine de protectie provizorii emise de politisti

 La data de 27 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au fost semnalati de o femeie de 45 de ani, din Sieu Sfantu, cu privire la faptul ca la data de 26 aprilie a.c., a fost victima infractiunii de violenta in familie.

 Din primele informatii s-a constatat faptul ca sotul femeii, un barbat de 55 de ani, pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat-o fizic in timp ce se aflau la locuinta comuna.

 Politistii au demarat cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de violenta in familie, constatandu-se totodata oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu.

 

***

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au fost semnalati de o femeie de 31 de ani, din Spermezeu, cu privire la faptul ca a fost amenintata cu acte de violenta de catre sotul acesteia, un barbat de 35 de ani.

 Intrucat amenintarile i-au creat o stare de temere femeii s-a constatat oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului.

 Totodata, politistii desfasoara activitati de documentare a faptei in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de amenintare.

 

 

Depistat sub influenta alcoolului in urma unui accident rutier

 La data de 27 aprilie a.c., politistii Compartimentului Rutier al Politiei orasului Nasaud au fost directionati spre locul producerii unui accident de circulatie intre Rebrisoara si Nasaud.

 Din prime date, politistii au constatat faptul ca un autoturism condus de un tanar de 26 de ani, din Rebrisoara, in timp ce se deplasa pe directia Rebrisoara inspre Nasaud a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus de un barbat de 31 de ani, din Gersa I.

 In urma coliziunii dintre cele doua autoturisme, cei doi soferi cat si un pasager din autoturismul condus de barbatul de 31 de ani, au fost raniti, fara insa a se impune transportul acestora la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

 Politistii ajunsi la locul evenimentului au dispus testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducatori auto, fiind astfel constatat faptul ca soferul de 26 de ani din Rebrisoara, se afla sub influenta alcoolului, rezultatul indicat de aparatul etilotest fiind de 0.71 mg/L alcool pur in aerul expirat. Rezultatul testarii alcoolscopice fiind negative in cazul soferului din Gersa I.

 In consecinta, soferul de 26 de ani a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii concentratiei de alcool in sange.

 Cercetarile sunt continuate de politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Nasaud, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si vatamare corporala din culpa.

 

 

 

0 comentarii385 vizualizări28 aprilie 2022




rss 2.0
rss 2.0