Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Barbat banuit de tentativa de omor, arestat.

Un barbat de 31 de ani, din Lunca Ilvei, a fost retinut iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind banuit de comiterea infractiunii de tentativa de omor. La data de 23 aprilie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz Bai au fost sesizati despre un scandal produs in localitatea Lunca Ilvei. In urma investigatiilor efectuate, politistii au constatat faptul ca doi barbati de 31 de ani, respectiv 29 de ani, ambii din Lunca Ilvei, pe fondul unor neintelegeri privind pasunatul, ar fi agresat fizic doua persoane de 75 de ani, respectiv 33 de ani, din aceeasi localitate.

 Intrucat expertiza medico-legala a stabilit faptul ca leziunile suferite de barbatul de 75 de ani necesita pentru vindecare 65-70 de zile de ingrijiri medicale iar acestea i-au pus in primejdie viata, s-a dispus continuarea cercetarilor cu privire la infractiunea de tentativa de omor. Cu privire la leziunile suferite de barbatul de 33 de ani, cercetarile fiind continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

 Pentru asigurarea unei bune desfasurari a procesului penal, a fost dispusa retinerea celor doi barbati pentru o perioada de 24 de ore.

 Ulterior, la data de 3 mai a.c., fata de barbatul de 31 de ani, din Lunca Ilvei, Judecatorul de Drepturi si Libertati din cadrul Tribunalului Bistrita-Nasaud a dispus arestarea pentru o perioada de 30 de zile, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 La data de 4 mai a.c., fata de barbatul de 29 de ani, din Lunca Ilvei, Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

 Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii si documentarii intregii activitati infractionale.

  

 

 

Dosare penale in cazul unor soferi depistati in flagrant delict

 La data de 4 mai a.c., dupa ora 1:00, politistii Serviciului Rutier au surprins cu aparatul radar pe Drumul National 17 prin Podirei, un autoturism ce se deplasa cu viteza de 115 km/h.

 La volanul autoturismului a fost identificat un sofer de 37 de ani, din Beclean. Politistii, in urma verificarilor au constatat faptul ca barbatul are dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat pentru o perioada de 120 de zile.

 In consecinta, a fost intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand documentarea faptei.

 

***

La aceeasi data, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au depistat cu aparatul radar, pe strada Libertatii, un autoturism care nu a respectat regimul legal de viteza.

 La volanul autoturismului a fost identificat un sofer de 26 de ani, din Parva.

 In urma verificarilor efectuate si a controlului cu aparatul etilotest si DrugTest, politistii au constatat faptul ca soferul este pozitiv in cazul consumului de substante psihoactive.

 In consecinta, la spital, conducatorului autoturismului i-au fost prelevate mostre biologice.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 4 mai a.c., in cadrul activitatilor de supraveghere si control al traficului rutier, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pe Drumul Judetean 172G, in Cusma, un autoturism.

 A fost identificat soferul, un barbat de 58 de ani, din Dorolea.

 In urma verificarilor, politistii au constatat ca barbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, avand permisul de conducere anulat.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,58 mg/L alcool pur in aerul expirat. Pentru stabilirea cu exactitate a concentratiei de alcool in sange soferului i-au fost recoltate mostre biologice la spital.

 Cercetarile sunt continuate de politisti in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, urmand documentarea faptelor.

 

 

Cai in valoare de 10.000 de lei recuperati si restituiti proprietarului

 La data de 1 mai a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au fost sesizati de un barbat din Corvinesti, cu privire la faptul ca doua cabaline care ii apartin au fost sustrase de la o stana din extravilanul localitatii.

 Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au desfasurat activitati complexe de documentare a faptei fiind sprijiniti de politistii Postului de Politie Sieu Magherus, care la data de 3 mai a.c., au reusit identificarea primului cumparator al cabalinelor, o persoana de pe raza localitatii Saratel. Ulterior, pe raza judetului Cluj, caii au fost identificati si recuperati de la o alta persoana.

In urma investigatiilor au fost identificate si persoanele banuite de sustragerea cailor, respectiv doi tineri de 25 de ani, din Corvinesti.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

 

 

 

0 comentarii2548 vizualizări04 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0