Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Actiune a politistilor la un targ de cabaline.

La data de 8 mai a.c., politistii Biroului pentru Protectia Animalelor au organizat o actiune de verificare a unui targ de cai. Activitatile de control au fost desfasurate cu sprijinul politistiilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului Criminalistic, politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean si au beneficiat de suportul Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud.

 Intrucat s-a constatat faptul ca targul se desfasoara fara indeplinirea obligatiilor prevazute de lege si fara autorizatie de functionare, politistii au luat masura opririi activitatilor si evacuarii tuturor persoanelor si animalelor.

 Ca masuri contraventionale politistii au aplicat 37 de sanctiuni, in valoare totala de peste 53.500 de lei. Acestea au vizat incalcari ale urmatoarelor prevederi legale:  Legea 205/2004 privind protectia animalelor, Hotararea de Guvern 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor,  Ordonanta de Urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, Ordonanta de Urgenta 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si Legea 252/2003 privind privind registrul unic de control si Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

 De asemenea, ca masuri complementare, politistii au dispus retinerea a 4 permise de conducere si confiscarea sumei de 1250 lei de la un operator economic.

 In urma interventiei, 34 de persoane au fost legitimate si 58 de cabaline au fost verificate.

 In cadrul activitatilor, politistii au beneficiat si de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2716 vizualizări09 mai 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0