Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Suspiciuni de contrafacere intr-un dosar intocmit de politistii Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice.

La data de 18 mai a.c., in urma unor controale efectuate, politistii Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

 In fapt, la sediul unui agent economic al carui administrator este o femeie de 56 de ani, din Bistrita, politistii au descoperit si ridicat in vederea continuarii cercetarii, 252 articole de imbracaminte, incaltaminte si accesorii. Articolele vestimentare purtau reprezentari grafice ce indica marci notorii sau similare cu marcile larg cunoscute in Romania, fiind expuse spre vanzare si oferite la preturi net inferioare celor regasite in comert, existand astfel suspiciunea ca sunt contrafacute.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice.

 

       Prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei, recuperat de politistii de la Biroul de Investigatii Criminale Bistrita, in urma investigatiilor efectuate in 3 dosare penale de furt calificat

 La data de 18 mai a.c., in urma cercetarilor si investigatiilor efectuate, politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita au identificat doua femei si un barbat, toti din judetul Galati, banuiti de comiterea unor furturi. Prejudiciul, estimat la aproximativ 17.000 de lei, a fost recuperat integral si restituit pagubitilor.

 Din investigatiile efectuate a reiesit faptul ca, in cursul lunii octombrie 2020, cei trei, cu varste cuprinse intre 27 si 31 de ani, sub pretextul ca ofera ajutoare, sume de bani, cupoane de reducere, ori produse de curatenie unor persoane varstnice, ar fi patruns astfel in locuinta a trei persoane din Bistrita, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani.

 Prejudiciul total a fost de 7500 de lei si 1950 de euro, fiind recuperat integral pe parcursul cercetarilor si restituit persoanelor pagubite.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

Politistii care instrumenteaza astfel de cazuri recomanda sa nu pastrati in casa sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti.

 Daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand sau solicita cumpararea unor produse, evitati-le ! In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta. De asemenea, solicitati sa vi se prezinte si verificati cu atentie legitimatia persoanelor care isi declina calitati oficiale; retineti numele acestora si institutia din care fac parte.

 Cand va aflati in locuinta, tineti permanent usa inchisa cu cheia deoarece hotii profita de aceasta neatentie si sustrag din hol genti sau obiecte de imbracaminte.

 Totodata, in cazul in care doriti sa angajati zilieri sau ingrijitori, verificati inainte identitatea acestora.

0 comentarii2660 vizualizări19 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0