Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII 22-27.05.2022.

"Saptamana Prevenirii Criminalitatii" reprezinta o manifestare preventiv-informativa cu caracter complex si este adresata comunitatii judetului Bistrita Nasaud. Aceasta serie de actiuni locale se inscrie in demersul organizat la nivel national de Inspectoratul General al Politiei Romane, care are acelasi nume si aceeasi perioada de desfasurare, 22-27.05.2022.

 Activitatile planificate urmaresc sensibilizarea cetatenilor in legatura cu importanta prevenirii criminalitatii, necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie si consecintele asociate comiterii de infractiuni, precum si o imbunatatire parteneriatului cu comunitatea.

 In perioada mentionata, politisti si reprezentanti ai institutiilor publice si private, ai O.N.G.-urilor, precum si alti colaboratori vor desfasura, zilnic, actiuni pe temele: prevenirea discriminarii, prevenirea violentei domestice, prevenirea victimizarii si a disparitiilor de minori, siguranta in mediul on-line, prevenirea infractiunilor contra patrimoniului si siguranta rutiera.

 In fiecare zi a Saptamanii Prevenirii Criminalitatii politistii de prevenire, alaturi de politistii de siguranta scolara, ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, criminalistica, interventii si actiuni speciale, din mediul urban sau rural vor organiza ateliere, intalniri cu grupuri tinta, sesiuni de informare pe temele mentionate, cu copii, tineri, profesori parinti din judet, discutii si mese rotunde cu parteneri in prevenirea criminalitatii, manifestari publice pe tema sigurantei rutiere, lansari de proiecte educative.

 Multumim partenerilor si colaboratorilor pentru sprijin si implicare: Inspectoratul Scolar Judetean, Biroul Judetean de Politie Transporturi Bistrita-Nasaud, Consiliul Local al Tinerilor din cadrul Municipiului Bistrita, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a judetului Bistrita-Nasaud, Directia de Asistenta Sociala Bistrita, Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Orasului Nasaud, Clubul Femeilor Solidare Nasaud, Agentia Nationala Antidrog prin C.P.E.C.A. Bistrita-Nasaud, Politia locala a orasului Nasaud, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bistrita-Nasaud, Serviciul de Probatiune Bistrita-Nasaud, ONG -urile partenere in prevenirea criminalitatii (Pov21 Bistrita-Nasaud, Afi Pro Familia Bistrita-Nasaud,Onisim, Rotaract Bistrita).

 

.

 

 SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII, AGENDA SAPTAMANII 22-27 mai 2022 

 

LUNI, 23 mai 2022

PREVENIREA  DISCRIMINARII

 " Fara discriminare!" - activitate publica organizata in parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor din cadrul Municipiului Bistrita, in Parcul Municipal Bistrita, avand drept scop constientizarea comunitatii locale asupra problematicii discriminarii.

 

 

MARTI, 24 mai 2022

PREVENIREA VIOLENTEI DOMESTICE

 "Ziua pantofilor rosii-iubirea de azi nu sterge agresiunea de ieri" - flashmob organizat pe platoul din fata Casei de Cultura a orasului Nasaud, in parteneriat cu Clubul Femeilor Solidare Nasaud, Directia de Servicii Sociale din cadrul orasului Nasaud, Colegiul National "George Cosbuc" Nasaud pentru constientizarea comunitatii asupra fenomenului violentei domestice.

 

 

MIERCURI, 25 MAI 2022

PREVENIREA VICTIMIZARII SI A DISPARITIILOR DE MINORI "Ziua copilului disparut"

 Organizarea de ateliere interactive de prevenire a victimizarii copiilor, cu accent pe prevenirea disparitiilor de minori, in Parcul Central al orasului Beclean, de catre structurile active in cadrul Comisiei de Monitorizare a Activitatilor Preventive (Politie, Jandarmi, Pompieri, Prevenire Antidrog, DGASPC BN) , dedicate copiilor si parintilor.

 

 

JOI 26 mai 2022

SIGURANTA IN MEDIUL ON-LINE  

Organizarea unei dezbateri cu tema "Social media. Beneficii versus riscuri" cu tinerii din Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru si parintii acestora, la Muzeul "Cuibul visurilor" din localitate, la care va fi invitata sa participe o persoana activa pe retelele de socializare (blogger, campaign manager, administrator de agentie de publicitate si organizator de evenimente).

 Activitate de prevenire a criminalitatii informatice in orasul Sangeorz- Bai- distribuirea de materiale preventive in proiectul national CYBEREX

 

 

VINERI 27 mai 2022

PREVENIREA INFRACTIUNILOR COTRA PATRIMONIULUI SI  SIGURANTA RUTIERA

 Atelier preventiv cu tema "Vacanta in siguranta" destinat prescolarilor din municipiul Bistrita, cu utilizarea laboratorului mobil de educatie rutiera si a covorului interactiv de educatie rutiera;

 Activitate preventiva in proiectul "Dincolo de aparente- experiente de tip carte vie" la Penitenciarul Bistrita, cu persoane-resursa incarcerate care au comis fapte penale specifice temei zilei;

 Activitate de prevenire a accidentelor rutiere cu accent pe portul centurii de siguranta - prezentarea si utilizarea Simulatorului de impact in caz de accident - cu sprijinul Rotaract Bistrita.

 

0 comentarii1960 vizualizări22 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0