Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Dosare penale pentru conducere cu alcoolemie.

La data de 21 mai a.c., in urma activitatilor de monitorizare a traficului rutier desfasurate, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat si oprit in trafic un autoturism care circula pe Drumul National 17D, prin localitatea Feldru.

 La volan a fost identificata o femeie de 37 de ani, din Nasaud, iar in urma  testarii cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg./l alcool pur in aerul expirat. Femeia a fost condusa la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, infractiune prevazuta la 336 din Codul Penal.

***

 

La data de 22 mai a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Aerodromului. La volanul autoturismului a fost identificat un tanar de 27 de ani, din Bistrita.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului a rezultat faptul ca acesta se afla sub influenta alcoolului, fiind indicata valoarea de 0,58 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 Tanarul a fost transportat la spital fiindu-i recoltate probe biologice in vederea stabilirii concentratiei de alcool in sange.

 

***

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, au oprit pentru control pe Drumul Judetean 173, un autoturism condus de un barbat de 39 de ani, din Santioana.

 Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange.

 In cele doua cazuri, politistii continua cercetarile cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 22 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in flagrant delict, pe Drumul Comunal 12A, in Lunca un sofer ce se afla sub influenta alcoolului.

 Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/L alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital pentru recoltare probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

Accidente rutiere soldate cu victime si dosare penale

 La data de 22 mai a.c., la orele diminetii, politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Beclean au intervenit la un accident rutier produs pe Drumul National 17, intre Beclean si Sintereag.

 Din primele date, un autoturism condus de un barbat de 30 de ani, din Beclean, a parasit partea carosabila intrand in coliziune cu un copac. In urma impactului rezultand ranirea soferului, acesta fiind ulterior transportat la spital.

 Politistii au dispus testarea cu aparatul etilotest a soferului, rezultatul indicat din de 0,76 mg/L alcool pur in aerul expirat, impunandu-se recoltarea de mostre biologice de sange la spital.

 Cercetarile sunt continuate de politistii rutieri in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

La aceeasi data, la orele serii, politistii rutieri au fost sesizati cu privire la faptul ca un tanar de 21 de ani, din Beclean, s-a prezentat la spital in urma unui accident rutier.

 Din verificarile efectuate, politistii au constatat faptul ca barbatul, in timp ce conducea un motociclu neinmatriculat pe Drumul Judetean 172, in Figa, avand ca pasager un barbat de 35 de ani, din Beclean, a parasit partea carosabila intrand in coliziune cu un gard. In urma impactului rezultand ranirea celor doi.

 Totodata politistii au dispus testarea cu aparatul etilotest a motociclistului, rezultand valoarea de 0,87 mg/L alcool pur in aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate si mostre biologice.

 Politistii au constatat faptul ca dupa producerea accidentului de circulatie, barbatul a parasit locul accidentului abandonand motociclul pe un camp.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii rutieri in cadrul unui dosar penal.

 

***

 

La data de 22 mai a.c., in jurul orei 01.00, politistii Serviciului Rutier au fost solicitati sa intervina la un accident de ciruculatie in Jelna, pe Drumul Judetean 172G.

 La locul evenimentului politistii au constatat faptul ca autoturismul condus de un sofer de 24 de ani, din Orheiu Bistritei, a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de o femeie de 31 de ani, cetatean german.

 In urma accidentului a rezultat ranirea unui pasager de 45 de ani, din autoturismul condus de tanar, acesta fiind ulterior transportat la spital.

 Cei doi soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul femeii. In cazul tanarului, rezultatul a fost de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltat mostre biologice in vederea stabilrii alcoolemiei in sange.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si vatamare corporala din culpa.

 

 

 

Dosar penal in cazul unui sofer fara permis

 La data de 22 mai a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au oprit un autoturism ce se deplasa prin Caianu Mic.

 La volan a fost identificat un barbat de 44 de ani, din Caianu Mare. In urma verificarilor efectuate de politisti s-a constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal.

 

 

 

 

0 comentarii2086 vizualizări23 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0