Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
CONSECINTE: condamnat la inchisoare pentru conducere fara permis, dus in penitenciar de politisti.

La data de 25 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat din Tiha Bargaului. Barbatul, in varsta de 47 de ani, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Acesta a fost dus de politisti in penitenciar pentru ispasirea pedepsei.

 

 

          Controale in trafic, infractiuni constatate in flagrant delict

 Astazi,  26 mai, in jurul orei 00.10, in urma controalelor efectuate in trafic, politistii Biroului Rutier Bistrita au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 In fapt, un barbat de 33 de ani, din Bistrita, a fost depistat in flagrant delict, in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta unor substante psihoactive. Acesta a fost oprit pentru control pe o strada din Bistrita, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ. In cazul testarii cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe, in vederea determinarii cu exactitate a substantei consumate.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Bistrita.

 

 

          Actiuni pentru siguranta cetatenilor, desfasurate de politisti si jandarmi, pe valea Bargaului

 La data de 25 mai a.c., in intervalul 18.00-21.00, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au organizat si desfasurat o actiunie in sistem integrat, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud.

 Actiunea a urmarit mentinerea si asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, prevenirea accidentelor rutiere, dar si a delictelor silvice. Astfel, au fost efectuate controale si verificari in zonele aglomerate, fiind legitimate 20 de persoane.

 Totodata, au fost oprite si verificate 9 autoturisme si au fost efectuate 3 testari cu aparatul etilotest. Pentru abaterile pe linie rutiera constate, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, conform OUG 195/2002, in cuantum de 725 lei. Alte 3 sanctiuni, in cuantum de 2000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991, privind normele de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

 

 

 

 

0 comentarii1827 vizualizări26 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0