Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT IN TRAFIC DE PERSOANE, DESTRUCTURAT DE POLITISTI.

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Bistrita-Nasaud, Bucuresti si Valcea, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Bistrita-Nasaud, au efectuat 5 perchezitii domiciliare, in Bucuresti, Bistrita-Nasaud si Valcea, pentru destructurarea unei grupari specializate in trafic de persoane, prin exploatare sexuala. 

 Astfel, la data de 25 mai a.c., politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, cei ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea si procurorii D.I.I.C.O.T., au descins la locuintele unor persoane banuite de trafic de persoane si minori, prin exploatare sexuala.

 Activitatile au fost desfasurate intr-un dosar penal aflat in instrumentarea D.I.I.C.O.T. - B.T. Bistrita-Nasaud, in care sunt efectuate cercetari, sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane.

 In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate mai multe telefoane mobile si cartele SIM, inscrisuri si documente cu valoare probatorie, 2.000 de lei, 2 plicuri care contineau o substanta cristalina, susceptibila a avea efect psihotrop si o bancnota rulata, cu urme de substante susceptibile a avea efect psihotrop.

 De asemenea, 8 persoane au fost conduse la audieri.

 In urma audierilor, 3 barbati, cu varste cuprinse intre 23 si 35 de ani, toti din Bucuresti, au fost retinuti, pentru 24 de ore, fiind sesizat judecatorul de drepturi si libertati cu propunerea de arestare preventiva a acestora.

 Persoanele vizate sunt banuite ca, incepand cu anul 2021 si pana in prezent, ar fi recrutat, prin metoda "lover boy" mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat atat in tara, cat si in strainatate.

 Tinerele ar fi fost transportate in mai multe orase, locatiile fiind schimbate frecvent, unde ar fi fost determinate sa practice prostitutia in folosul persoanelor banuite.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

 La perchezitii, au participat si politisti de combatere a criminalitatii organizate din Constanta si Sibiu.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Bistrita-Nasaud, al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Bucuresti, precum si al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Valcea.

 

 

0 comentarii2072 vizualizări27 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0