Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
O tanara banuita de comiterea unor inselaciuni si operatiuni financiare frauduloase, a fost retinuta.

UPDATE: Tanara ramane in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud pentru urmatoarele 30 de zile

 Stire initiala: O tanara banuita de comiterea unor inselaciuni si operatiuni financiare frauduloase, a fost retinuta pentru 24 de ore de politisti, in urma unor perchezitii

 Tanara de 27 de ani, din Galatii Bistritei, retinuta pentru 24 de ore, de politisti, a fost prezentata Judecatoriei Bistrita care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Bistrita-Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si participatii penale.

 

 

          Implicat fiind intr-un accident rutier, a refuzat prelevarea de mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei: RISCA INCHISOAREA DE LA UNU LA 5 ANI

 La data de 4 iunie a.c., in urma unei interventii la un eveniment semnalat prin 112, politistii Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 Vizat de comiterea faptelor este un barbat de 39 de ani, din Bistrita, implicat intr-un accident rutier. Acesta, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din Bistrita, a intrat in coliziune cu un copac.

 Intrucat emana halena alcoolica, politistii rutieri i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, insa acesta a refuzat. Totodata, a refuzat prelevarea de mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz continua sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

Nasaud: mai multe nereguli constatate si sanctionate, in urma unor actiuni de noapte

 La data de 5 iunie a.c., in intervalul orar 00.00 - 04.00, politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud, impreuna cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Investigatii Criminale, Actiuni Speciale, sprijiniti de jandarmi, au organizat si desfasurat o actiune pentru siguranta traficului rutier si mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica.

 Activitatea s-a desfasurat pe raza orasului Nasaud, fiind oprite si controlate 42 de autoturisme si legitimate 98 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 43 de sanctiuni contraventionale, in cuantum total de aproape 27.000 de lei. Cele mai multe, 38 de sanctiuni, in cuantum de aproape 14.000 de lei, au fost aplicate pentru nereguli la regimul rutier. Totodata, au mai fost aplicate 3 sanctiuni in valoare 12.500 lei, pentru nereguli de natura economica si 2 sanctiuni, in cuantum de 500 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991.

 Ca masuri complementare, politistii de la Rutiera au fost retinut 4 permise de conducere si au retras 5 certificate de inmatriculare.

 De asemenea, politistii rutieri din Nasaud au constatat, in flagrant delict, o infractiune de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, fiind intocmit dosar penal. Vizat este un barbat de 34 de ani, din Cluj, depistat in timp ce conducea un  autoturism pe Bulevardul Granicerilor din Nasaud. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital,  unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

 

          Sub influenta alcoolului si fara permis, depistat de politisti

 La data de 5 iunie a.c., politistii Serviciului Rutier au intocmit un dosar penal, in urma unei constatari, in flagrant delict. In fapt, a fost oprit pentru control un moped care circula pe raza localitatii Lechinta, pe  Drumul Judetean 172E.

 A fost identificat conducatorul acestuia, un barbat de 56 de ani, din Lechinta, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie vehicule. Totodata, in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

 Cercetarile sun continuate in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

          Depistat, in flagrant delict, sub influenta unor substante psihoactive

  In seara de 6 iunie a.c., in urma controalelor efectuate in trafic, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. In fapt, a fost oprit pentru control un autoturism in care se aflau trei persoane si care circula pe raza localitatii Ilisua, pe  Drumul Judetean 171.

 La volan a fost identificat un barbat de 33 de ani, din Bistrita care, in urma testarii cu aparatul DrugTest, a fost depistat sub influenta unor substante psihoactive. Rezultatul a fost pozitiv in cazul a doua substante psihoactive si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares.

 

 

 

          Trei dintr-o lovitura

 La data de 6 iunie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud care desfasurau activitati de verificare a traficului rutier, pe raza localitatii Nepos, au oprit pentru control un autovehicul, condus de un barbat de 50 de ani, din localitate.

 In urma verificarilor efectuate,  s-a constat faptul ca autoturism nu figureaza ca fiind inmatriculat, iar conducatorul auto nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

 Intrucat emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,37 mg/l alcool in aerul expirat si a fost condusa la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de  punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat,  conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

.

IPJ BISTRITA-NASAUD

 Incepand cu 16 mai a.c., politistii care actioneaza cu precadere pe segmentul stradal efectueaza stagii de pregatire profesionala structurate pe durata a 3-5 zile.

 Activitatile urmaresc pregatirea continua, in concordanta cu nevoile politistilor de la structurile de ordine si siguranta publica si rutiera, fiind structurate astfel: tactica politieneasca (modul efectiv de interventie in anumite situatii), conducerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara, tragere cu armamentul din dotare, pregatire fizica si autoaparare.

 Pregatirea se desfasoara pe durata a 3-5 zile, sub indrumarea si supravegherea politistilor specializati in conducere defensiva, tragere cu armamentul, pregatire fizica si autoaparare, din cadrul Biroului Pregatire Profesionala Bistrita-Nasaud. Sesiunile de instruire practica urmaresc formarea, mentinerea si dezvoltarea aptitudinilor necesare desfasurarii unui serviciu politienesc de calitate.

 Sesiunile de instruire intensiva continua si in perioada urmatoare si se adreseaza cu prioritate politistilor din cadrul structurilor rurale si urbane de Ordine Publica si Rutiera.

 

https://youtu.be/NxnWxYClce0

 

 

0 comentarii1988 vizualizări06 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0