Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Actiune a politistilor in domeniul silvic si piscicol.

La data de 9 iunie a.c., politistii din cadrul Serviciului Ordine Publica, au desfasurat activitati de combaterea a activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos, pentru combaterea faptelor de braconaj piscicol indreptate impotriva fondului piscicol natural, precum si a transportului, colectarii si comercializarii ilegale a produselor si sub produselor rezultate din activitatile ilegale de pescuit precum si pentru prevenirea abandonului ilegal de deseuri.

 In urma activitatilor, au fost legitimate 30 de persoane si au fost controlate 14 autovehicule. Totodata in cadrul actiunii au fost verificate 13 transporturi de material lemnos. Ca urmare a celor constatate au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 14.000 de lei.

 Sase sanctiuni contraventionale in cuantum de 10.000 de lei au fost aplicate conform Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice si o sanctiune contraventionala a fost aplicata conform OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, pentru abandonarea de deseuri pe malul raurilor.

 De asemenea, politistii au dispus confiscarea cantitatii de 12,95 m.c. material lemnos in valoare de peste 1.600 de lei.

 Pentru prevenirea abandonului ilegal de deseuri s-au efectuat verificari pe raza localitatilor Sieu Magherus, Sintereag, Beclean, Reteag, Ciceu Giurgesti, Negrilesti, Ciceu Mihaesti in locurile predispuse pentru depozitarea ilegala a deseurilor.

 In cadrul activitatilor politistii au fost sprijiniti de lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice de profil.

 

 

Dosare penal la regimul rutier intocmite de politistii din cadrul Compartimentului Rutier Beclean

La data de 9 iunie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Beclean au oprit pentru control in trafic pe Drumul Judetean 172, intre Figa si Beclean, un autoturism.

A fost identificat soferul, un barbat de 44 de ani, din Beudiu. In urma testarii acestuia cu aparatul etilotest, politistii au constatat ca soferul se afla sub influenta alcoolului, rezultand valoarea de 0,44 mg/L alcool pur in aerul expirat. In consecinta, barbatul a fost condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei in sange.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

***

La acceasi data, politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Beclean, au oprit pentru control, pe acelasi sector de drum un ansamblu format din autoturism si remorca.

La volan a fost identificat un barbat de 53 de ani, din Cormaia. Acesta a prezentat pentru control un permis valabil pentru conducerea autovehiculelor din categoria AM, B1 si B, constatandu-se insa faptul ca ansamblul condus de acesta depaseste masa maxima de 4250 de kilograme, pentru care trebuia sa detina un permis categoria BE.

Politistii rutier au demarat cercetarile in cadrul unui dosar penal, urmand documentarea faptei.

 

Sofer depistat in flagrant delict conducand cu permisul suspendat

 

La data de 9 iunie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au efectuat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe raza orasului.

 Pentru control a fost oprit un autoturism la volanul caruia se afla un barbat de 39 de ani, din localitate. In urma verificarilor efectuate cu privire la sofer, politistii au constatat ca acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai in cadrul unui dosar penal.

 

 

Dosar penal in urma unui accident rutier

 La data de 9 iunie a.c., in jurul orelor 17:00, politistii au fost solicitati in Tagsoru, unde un tractor a acrosat gardul unui imobil.

La locul evenimentului politistii au identificat un barbat de 48 de ani, din localitate, soferul tractorului agricol.

In urma verificarilor cu privire la acesta, politistii au constatat ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicand valoarea de 1.04 mg/L alcool pur in aerul expirat. In consecinta, barbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange.

Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal, urmand sa fie documentate faptele si stabilite imprejurarile producerii evenimentului rutier.

 

0 comentarii2499 vizualizări10 iunie 2022




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0