Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Sinteza activitatilor desfasurate de politisti cu ocazia minivacantei de Rusalii.

In perioada 10-13 iunie a.c., in fiecare zi, in judetul nostru in medie 125 de politisti au actionat in primul rand preventiv iar mai apoi coercitiv, pentru asigurarea desfasurarii Sarbatorii Rusaliilor si implicit a minivacantei, in siguranta. Politistii au actionat in zona lacasurilor de cult, a zonelor de agrement si in localitatile si zonele unde a fost preconizat un aflux mare de persoane.

Astfel, echipajele au asigurat desfasurarea in siguranta a evenimentelor cultural artistice din localitatile Caianu Mic si Taure.

Va multumim ca ati manifestat respect si responsabilitate fata de cei din jur, nefiind inregistrate pana la aceasta ora evenimente grave de natura sa tulbure ordinea si linistea publica.

In contextul minivacantei, politistii au acordat o atentie deosebita laturii preventive, desfasurand activitati de informare in zone frecventate in special de tineri, punand accent pe influenta negativa pe care o poate avea un anturaj nepotrivit si pericolele la care se expun prin consumul de substante interzise, activitatile fiind desfasurate impreuna cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud. In acest context, politistii au  actionat in cluburi si discoteci, in statiunea Figa, in zona unor parcuri, dar si a centrelor comerciale din Bistrita, unde au interactionat in mod direct cu tinerii.

 Echipajele politiei rutiere care au actionat pe raza intregului judet au avut ca principal obiectiv asigurarea desfasurarii traficului in conditii optime si de siguranta. S-a asigurat fluidizarea tronsoanelor intens circulate si identificarea acelor conducatori auto care pun in pericol siguranta traficului rutier fie prin nerespectarea regimului legal de viteza fie prin conducerea sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

 Pana la aceasta ora, aproape 400 de persoane au fost legitimate si peste 200 de vehicule verificate. Sute de soferi au fost testati cu aparatele etilotest si DrugTest fiind inregistrate 4 dosare penale cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice si 2 pentru conducerea sub influenta altor substante. Totodata, in urma unor flagrante delicte au fost intocmite 4 dosare penale pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat si 2 dosare penale pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Au fost aplicate peste 250 de sanctiuni contraventionale in cuantum total de peste 86.800 de lei fiind dispusa masura retinerii a 47 de permise de conducere si a 15 certificate de inmatriculare.

 Indemnam participantii la trafic si acum, la intoarcerea spre casa, sa manifeste prudenta in conducere, sa se asigure temeinic inaintea efectuarii oricaror manevre si sa uzeze de politetea rutiera.

 Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, CPECA Bistrita-Nasaud, Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud si Politiei Locale.

 

 

Actiunile politistilor au fost desfasurate pentru siguranta dumneavoastra!

 

 

0 comentarii1974 vizualizări13 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0