Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Consecinte ale consumului de alcool si substante psihoactive.

La data de 27 iunie a.c., politistii din Nasaud au intervenit la un accident rutier produs in localitatea Nepos, soldat cu ranirea unei persoane. In urma celor constatate, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si vatamare corporala din culpa.

 La fata locului a fost identificat un tanar de 21 de ani, din Nasaud, iar din primele verificari efectuate a reiesit faptul ca, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul National 17D, pe directia Nepos spre Nasaud, a intrat in coliziune cu un alt autoturism, condus de un barbat de 64 de ani, din Nasaud. Accidentul s-a soldat cu ranirea barbatului de 64 de ani.

 Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ in cazul celui de 64 de ani si pozitiv, respectiv de 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul celuilalt. Totodata, tanarul de 21 de ani a fost testat si cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud, in cadrul dosarului penal intocmit.

 

Update stire: "Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier"/buletin de presa 27 iunie 2022

 La data de 27 iunie a.c., tanarul din Josenii Bargaului a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus plasarea sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile a acestuia.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciul Rutier in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

Vehicule reclamate ca fiind sustrase din Germania si Franta, descoperite de politisti in Bistrita-Nasaud

 La data de 27 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au identificat si ridicat din posesia unui barbat din Chiuza, 3 utilaje agricole fabricate in anul 2021. Utilajele, in valoare de aproximativ 350.000 de euro erau reclamate ca fiind sustrase din Germania, la data 20.06.2022. Totodata, politistii au mai descoperit si o semiremorca, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, reclamata ca sustrasa din Franta, la data de 09.05.2022.

 Politistii efectueaza cercetari in cooperare cu autoritatile judiciare din Germania si Franta pentru a stabili imprejurarile in care vehiculele au ajuns pe teritoriul Romaniei, documentarii faptei si stabilirii vinovatiei persoanelor implicate.

 Politistii Serviciului de Investigatii Criminale continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de tainuire.

 

 

ATENTIE!

 Conform art. 338 din Codul Penal, parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani!

 La data de 27 iunie a.c., politistii au intervenit pe strada Calea Moldovei din Bistrita, unde a avut loc un accident rutier. La fata locului, in urma cercetarilor efectuate, a reiesit faptul ca, o femeie de 54 de ani, din Prundu Bargaului care conducea un autoturism, in apropierea unei treceri pentru pietoni semaforizata, a accidentat o femeie de 61 de ani, angajata in traversarea strazii. Femeia de 61 de ani a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

 Ulterior producerii accidentului rutier, conducatoarea auto ar fi mutat autovehiculul. Rezultatele testarii cu aparatul etilotest au fost negative in ambele cazuri.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

 

IMPORTANT!

 Conform art. 77 din O.U.G. 195/2002, conducatorul unui vehicul implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii unei persoane este obligat sa ia masuri de anuntare imediata a politiei, sa nu modifice sau sa stearga urmele accidentului si sa nu paraseasca locul faptei.

 

(2) Orice persoana care este implicata sau are cunostinta de producerea unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, precum si in situatia in care in eveniment este implicat un vehicul care transporta marfuri periculoase este obligata sa anunte de indata politia si sa apeleze numarul national unic pentru apeluri de urgenta 112, existent in retelele de telefonie din Romania.

 

(3) Este interzis oricarei persoane sa schimbe pozitia vehiculului implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, sa modifice starea locului sau sa stearga urmele accidentului fara incuviintarea politiei care cerceteaza accidentul.


Conform art. 79 din O.U.G. 195/2002, conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:

a) sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca starea vehiculelor nu permite acest lucru, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;

b) sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

*Doar in cazul accidentelor soldate doar cu pagube materiale, se excepteaza de la obligatiile prevazute mai sus:

a) conducatorii vehiculelor care incheie o constatare amiabila de accident, in conditiile legii;

b) conducatorul de vehicul care detine o asigurare facultativa de avarii auto, iar accidentul de circulatie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

 

 

 

 

 

0 comentarii1834 vizualizări28 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0