Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Barbat depistat in trafic cu nereguli, dus in arest pentru 24 de ore.

La data de 5 iulie a.c., in cadrul activitatilor de monitorizare a traficului rutier, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control, in Dealu Stefanitei, un autoturism care circula pe Drumul National 17C. La volan a fost identificat un barbat de 54 de ani, din Romuli, iar in urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca are dreptul de a conduce suspendat. Fiindu-i solicitat, conducatorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest si prelevarea de probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, iar la finalizarea acestora va fi propusa solutia legala prin unitatea de parchet competenta.

 Reamintim faptul ca, infractiunea prevazuta la art. 336 din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.  Totodata, infractiunea prevazuta la art. 337 din Codul Penal, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

 

  • Ø Refuzul ori sustragerea conducatorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat in procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune prelevarii de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei unor substante psihoactive se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

 

 

          Depistat sub influenta alcoolului

La data de 5 iulie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Vizat de comiterea faptei este un barbat de 54 de ani, din Urmenis care, in timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal din localitatea Fanate, a intrat in coliziune cu gardul unui imobil.

In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,81 mg/l alcool in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

Cercetarile continua in cadrul dosarului penal intocmit pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

          UPDATE: Cercetat pentru infractiuni la regimul rutier, retinut de politisti

 Barbatul din Sangeorz-Bai, retinut pentru 24 de ore de politisti, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost prezentat Parchetulului de pe langa Judecatoria Nasaud care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

 Politistii rutieri din Sangeorz-Bai continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

0 comentarii2604 vizualizări06 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0