Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 23 Iulie 2024 - 14587
ZILELE BISTRITEI IN SIGURANTA !

Politistii bistriteni vor fi la datorie, pentru ca evenimentele organizate in contextul sarbatoririi zilelor orasului Bistrita sa se desfasoare in siguranta.  In acest sfarsit de saptamana, in contextul evenimentelor organizate pentru sarbatorirea celor 758 de ani de atestare documentara a Bistritei, a fost suplimentat dispozitivul care actioneaza pentru asigurarea ordinii si linistii publice, precum si protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor. Politistii vor actiona, in sistem integrat, impreuna cu jandarmi, politisti locali si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud.

Astfel, pe pietonalul Liviu Rebreanu, in zona parcurilor, a strandului municipal si padurea Schullerwald, zone unde vor avea loc evenimente la care sunt asteptate numeroase persoane, fortele de ordine vor actiona pentru prevenirea faptelor antisociale.

Totodata, in proximitatea desfasurarii unor evenimente, unde se preconizeaza un aflux mare de autoturisme si persoane, au fost suplimentate echipajele care asigura afluirea/defluirea traficului rutier si pietonal.

Politistii recomanda bistritenilor care doresc sa participe la evenimentele organizate sa foloseasca mijloacele de transport in comun, iar celor care doresc totusi sa vina cu autoturismul, sa respecte regulile stabilite de organizatori, indicatiile politistilor care dirijeaza circulatia si sa parcheze regulamentar.

Un alt obiectiv al autoritatilor este descurajarea si combaterea consumului de substante interzise, sens in care, zilnic, in zona pietonala, politistii de la Prevenirea Criminalitatii, impreuna cu jandarmi organizeaza activitati informativ-preventive, cu experimente inedite, in cadrul unui Infopoint. Totodata, politistii rutieri vor face controale in trafic, in cadrul carora vor folosi aparatele etilotest si drugtest.

In cele 3 zile, aproximativ 70 de politisti vor fi la datorie, pentru ca evenimentele organizate sa se desfasoare in siguranta.

 

 

Ca sa petreceti un sfarsit de saptamana fara evenimente nedorite, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

 In zonele aglomerate sa fiti foarte atenti cu banii, telefoanele  si obiectele personale, iar daca va simtiti bruscati, controlati-va geanta sau portmoneul chiar in acel moment!

 Conducatorilor auto le recomandam sa nu se urce la volan daca au consumat alcool, sa conduca prudent, sa respecte regulile de circulatie  si sa acorde o atentie sporita pietonilor.

 Pietonilor le recomandam sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile si sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor.

 In caz de nevoie sau daca ati asistat, ori aveti cunostinta despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelati cu incredere la cel mai apropiat politist ori sunati la 112 - Apelul Unic de Urgenta!

 

 

 

0 comentarii2996 vizualizări15 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0