Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
VACANTA IN SIGURANTA.

Vacanta in siguranta pentru 130 de elevi romani, stabiliti cu familiile in strainatate, veniti in tabara la Sangeorz-Bai

  Politistii de la Biroul Siguranta Scolara si Prevenirea Criminalitatii, impreuna cu specialisti Antidrog, jandarmi si pompieri militari au desfasurat activitati informativ-preventive pentru ca primii 130 de tineri veniti in tabara la Sangeorz-Bai, sa aiba o vacanta in siguranta.

 Cu cei mai mici dintre participanti, politistii au desfasurat activitati preventive, pe linie rutiera, iar cu cei mai mari au purtat discutii pe temele sigurantei pe internet si consecintelor consumului de alcool si  droguri.

 Ajunsa la cea de-a 13-a editie, tabara pentru romanii de pretutindeni "ARC" este  gazduita, in perioada 18 iulie-15 august 2022, de catre Centrul de Agrement Sangeorz-Bai, prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineri Bistrita-Nasaud.

 Ieri, 19 iulie, domnul Gheorghe-Florin Carciu, secretar de stat in Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, a participat la ceremonia de deschidere.

 Din prima serie au facut parte circa 130 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani, stabiliti in 6 tari: Italia, Austria, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Grecia si Serbia. Acestia au fost insotiti de cadre didactice ale scolilor unde acestia invata.

 

 

***

 

Programul de tabere "ARC" se adreseaza etnicilor romani din afara granitelor tarii si urmareste conservarea identitatii nationale, consolidarea legaturilor intre romanii de pretutindeni, promovarea imaginii Romaniei in comunitatile romanesti din afara granitelor.

 Activitatile sunt desfasurate sub forma unor ateliere de istorie, creatie, comunicare in limba romana.

0 comentarii2814 vizualizări21 iulie 2022




rss 2.0
rss 2.0