Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
PERCHEZITII LA O GRUPARE SPECIALIZATA IN TRAFIC DE DROGURI.

In aceasta dimineata, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Bistrita-Nasaud, au efectuat 12 perchezitii la locuintele unor persoane, din Bistrita-Nasaud si Cluj, banuite de comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si mare risc si efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu luna octombrie 2021, in orasul Beclean, judetul Bistrita-Nasaud, mai multe persoane ar fi constituit un grup infractional organizat, cu preocupari pe linia traficului de droguri si substante cu efect psihoactiv, actionand cu preponderenta in localitatile Beclean, Figa, Reteag si Nimigea.

Astfel, patru persoane cu varste cuprinse intre 49 si 34 de ani, din Beclean si Ciceu Mihaiesti, ar fi procurat, manipulat, stocat si distribuit, in mod direct, droguri de risc si mare risc, precum si substante susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din judetul Bistrita-Nasaud.

Ulterior, la grupul infractional organizat ar fi aderat doua persoane din Bistrita-Nasaud, care ar fi fost implicate, in special, in distribuirea acestora.

In urma celor 12 perchezitii domiciliare efectuate astazi, 17 august, in judetele Bistrita-Nasaud si Cluj, au fost descoperite si ridicate in vederea cercetarilor 19 colete cu o substanta vegetala verde oliv  (aproximativ 11 kilograme), o punga cu o substanta cristalina alb-galbuie (aproximativ 300 de grame), 2 plicuri cu ziplock continand o substanta cristalina alb-galbuie, un borcan cu urme de substanta vegetala, susceptibile a avea efect psihoactiv, aproximativ 1.000 de plicuri din plastic cu ziplock nefolosite, un cantar de mare precizie, un pistol cu aer comprimat, 1.400 de lei si mai multe telefoane mobile.

Patru persoane au fost conduse la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si luptatorilor de la serviciile pentru actiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Bistrita-Nasaud, Sibiu, Maramures si Satu-Mare.

Facem precizarea ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

0 comentarii2387 vizualizări17 august 2022
rss 2.0
rss 2.0