Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Barbat plasat sub control judiciar pentru incalcarea unui ordin de protectie.

La data de 26 august a.c., politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita au fost sesizati cu privire la faptul ca un barbat a incalcat masurile dispuse printr-un ordin de protectie.

La locul evenimentului, politistii au constatat faptul ca un barbat de 40 de ani, din Unirea, ar fi incalcat masurile dispuse printr-un ordin de protectie emis impotriva sa, prin accea ca s-ar fi deplasat la o distanta mai mica de 100 de metri de locul de munca si de persoana vatamata, sotia sa, o femeie de 38 de ani.

Fata de barbat, politistii au luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, fiind desfasurate cercetari in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de incalcarea oricarei masuri prevazute si dispuse prin ordinul de protectie.

Barbatul a fost prezentat Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus plasarea acestuia sub masura preventiva a controlului judiciar.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Biroul de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita, in cadrul unui dosar penal.

 

 

Dosare penale la regimul rutier intocmite de politistii nasaudeni

La data de 26 august a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intervenit la un accident rutier, pe raza loc. Poienile Zagrei.

La locului producerii accidentului a fost gasit un autoturismul rasturnat in afara partii carosabile, fara a fi gasit soferul sau alte persoane implicate.

Politistii au desfasurat verificari iar la scurt timp a fost identificat un tanar de 23 de ani, din localitate, conducatorul autoturismului. In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat faptul ca acesta se afla sub influenta alcoolului, rezultand valoarea de 0,94 mg/L alcool pur in aerul expirat, fiind ulterior transportat la spital in vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodata, politistii au constatat faptul ca soferul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in cadrul unui dosar cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 28 august a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe raza orasului.

A fost identificat soferul, un barbat de 33 de ani, din Parva. Testarea cu aparatul etilotest a indicat faptul ca soferul consumase alcool, rezultatul fiind de 0.64 mg/L alcool pur in aerul expirat.

          Barbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud in cadrul unui dosar penal cu privire la conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de  27 august a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pe Drumul Judetean 173 prin Mintiu, un autoturism.

A fost identificat soferul, un barbat de 45 de ani, din Nasaud. Testarea cu aparatul etilotest a indicat faptul ca acesta se afla sub influenta alcoolului, rezultand valoarea de 0,52 mg/L alcool pur in aerul expirat. A fost dispusa recoltarea de mostre biologice de sange la spital in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 28 august a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pe raza localitatii Mintiu, pe Drumul Judetean 173B, un autoturism.

A fost identificat soferul, un tanar de 19 ani, din localitate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat faptul ca acesta are o alcoolemie de 0,82 mg/L alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital unde i-au fost prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 29 august a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au oprit pentru control o autoutilitara ce se deplasa prin Rebra, pe Drumul Judetean 172B.

A fost identificat soferul, un tanar de 24 de ani, din localitate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,59 mg/L alcool pur in aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Totodata, soferul a prezentat o dovada inlocuitoare a permisului de conducere expirata, constatandu-se astfel faptul ca acesta nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Politistii au intocmit un dosar de cercetare penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand documentarea faptelor.

 

 

Dosar penal in urma unui accident rutier

La data de 27 august a.c., politistii Biroului Rutier au intervenit la un accident semnalat pe raza municipiului Bistrita.

La locul producerii evenimentului a fost identificat un tanar de 22 ani, din Corvinesti, care in timp ce conducea un autoturism a intrat in coliziune cu un autoturismul parcat, acesta din urma fiind ulterior proiectat intr-un alt autoturism.

In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca, soferul, nu detine permis de conducere auto pentru nicio categorie de autovehicule.

Testarea cu aparatul etilotest a tanarului a indicat faptul ca acesta se afla sub influenta alcoolului, rezultatul fiind 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea acesta a fost testat cu aparatul Drug-test, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantei metamfetamina. Soferul a fost  condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Biroului Rutier, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

 

Depistat conducand sub influenta alcoolului, un tractor neinmatriculat

La data de 27 august a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, sprijiniti de luptatorii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale au oprit pentru control un ansamblu format din tractor si remorca, ce se deplasa pe Drumul Judetean 170, din Negrilesti.

A fost identificat soferul, un barbat de 34 de ani, din localitate. In urma verificarilor, politistii au constatat ca atat tractor cat si remorca tractata nu sunt inmatriculare sau inregistrate. Totodata in urma testarii cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,30 mg/L alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care soferului i-a fost suspendat dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pe o perioada de 90 de zile.

Politistii au mai stabilit faptul ca soferul transporta cantitatea de 3 mc de material lemnos, fara a detine aviz de insotire. In consecinta a fost dispusa confiscarea materialului lemnos si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 1000 de lei, conform codului silvic.

 

 

Dosar penal pentru un tanar din Sangeorz-Bai

La data de 27 august a.c., pe raza orasului Sangeorz-Bai, a fost oprit de catre politisti, un autoturism condus de un tanar de 18 ani, din localitate. A fost stabilit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai desfasoara cercetari cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Retinut de politisti in urma unei perchezitii domiciliare

La data de 28 august a.c., politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale in continuarea cercetarilor efectuate in cadrul unui dosar penal privind infractiunea de furt calificat, au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta unui barbat din Crainimat.

In fapt, politistii au constatat faptul ca tanarul de 28 de ani, ar fi patruns in incinta unei societati comerciale de pe raza municipiului Bistrita, de unde ar fi sustras doua motodebitatoare, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ 11.400 de lei.

In continuarea cercetarilor politistii au reusit identificarea celor doua unelte fiind astfel recuperat prejudiciul.

Fata de tanarul de 28 de ani, politistii au luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

In cursul zilei de astazi, acesta urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita in vederea luarii unei masuri preventive.

Actiunea a beneficiat de sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului Actiuni Speciale si al specialistilor Serviciul Criminalistic.

Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

.

 

COMUNICAT DE PRESA

 In perioada 26-28 august a.c., politistii Serviciului Rutier impreuna cu politistii din cadrul Politiilor orasenesti si Sectiilor de Politie Rurala, au organizat si desfasurat mai multe actiuni pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, preponderent in mediul rural.

 

Nerespectarea regimului legal de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului sau altor substante reprezinta unele dintre cele mai importante cauze pentru producerea evenimentelor rutiere cu consecinte grave. Politistii din judet au actionat pentru depistarea si eliminarea din traficul rutier a acelor soferi care nu respecta normele legale punand astfel in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

 

In urma actiuniilor din perioada mentionata, politistii rutieri si de ordine publica au legitimat aproape 500 de persoane. In cadrul activitatilor au fost oprite pentru control si verificate peste 360 de autoturisme si 225 dintre soferi au fost testati cu aparatul etilotest iar trei au fost testati si cu aparatul drugtest.

 

Pentru neregulile constatate politistii au aplicat 130 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe conform prevederilor OUG 195/2002R, in valoare totala de peste 42.100 de lei.

A fost dispusa suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice fata de 13 soferi, pentru abateri privind regimul legal de viteza sau conducerea sub influenta alcoolului, conform codului rutier. Totodata, politistii au dispus ridicarea a 9 certificate de inmatriculare a vehiculelor care aveau inspectia tehnica periodica expirata.

Activitatile au fost menite sa constientizeze soferii cu privire la pericolul la care se expun si ii expun pe ceilalti participanti la trafic, cand aleg sa nu respecte regimul legal de viteza sau sa conduca sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

0 comentarii2359 vizualizări29 august 2022
rss 2.0
rss 2.0