Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Martie 2024 - 14587
Actiuni pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, preponderent in mediul rural.

In perioada 02-04 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier impreuna cu politistii din cadrul Politiilor orasenesti si Sectiilor de Politie Rurala, au organizat si desfasurat mai multe actiuni pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, preponderent in mediul rural.

 Nerespectarea regimului legal de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului sau altor substante reprezinta unele dintre cele mai importante cauze pentru producerea evenimentelor rutiere cu consecinte grave. Politistii din judet au actionat pentru depistarea si eliminarea din traficul rutier a acelor soferi care nu respecta normele legale punand astfel in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. Totodata a fost organizata pe raza localitatii Dumitra si o actiune de verificare a starii tehnice a vehiculelor impreuna cu specialisti din cadrul R.A.R. Bistrita-Nasaud.

 In urma actiuniilor din perioada mentionata, politistii rutieri si de ordine publica au legitimat peste 330 de persoane. In cadrul activitatilor au fost oprite pentru control si verificate peste 260 de autoturisme si aproape 100 dintre acestia au fost testati cu aparatul etilotest trei fiind testati si cu aparatul drugtest.

 Pentru neregulile constatate politistii au aplicat 210 sanctiuni contraventionale, cele mai multe conform prevederilor OUG 195/2002R, in valoare totala de aproape 110.000 de lei.

A fost dispusa suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice fata de 80 de soferi, cele mai multe abateri fiind constatate la nerespectarea regimul legal de viteza. Totodata, politistii au dispus ridicarea a 9 certificate de inmatriculare a vehiculelor care aveau inspectia tehnica periodica expirata.

Activitatile au fost menite sa constientizeze soferii cu privire la pericolul la care se expun si ii expun pe ceilalti participanti la trafic, cand aleg sa nu respecte regimul legal de viteza sau sa conduca sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=YcrJ3B7zZGo

0 comentarii2226 vizualizări05 septembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0