Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 30 Septembrie 2023 - 14587
"EDUCATI COPIII SI NU VA FI NEVOIE SA PEDEPSITI ADULTII".

Sunt cuvintele filosofului si matematicianului grec Pitagora, spuse in urma cu mii de ani, dar inca valabile. Pornind de la acest deziderat, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita- Nasaud dau continuitate campaniei "Dincolo de aparente", profitand de reintoarcerea elevilor in bancile scolilor.

 Astfel, din aceasta saptamana, politistii de la Prevenirea Criminalitatii si cei de la Biroul Siguranta Scolara vor facilita intalniri ale tinerilor din liceele bistritene cu persoane care au fost autori ai unor fapte penale, dar care au reusit sa se reabiliteze, sunt in curs de reabilitare, atat social, cat si din punct de vedere legal.

 Partener in aceste activitati este Penitenciarul Bistrita care gazduieste in aceste zile doua astfel de intalniri. Subiectele abordate vizeaza traficul si consumul de substante psihoactive, dar si traficul de persoane, faptele comise cu violenta.

 "Cartile vii" sunt persoane care executa pedepse privative de libertate, dispuse sa le impartaseasca tinerilor experienta lor, sa ii ajute sa vada tentatiile, dar mai ales riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalitatii. De multe ori, povestile de viata ale unor oameni pot constitui lectii de viata pentru tineri. Si tot la fel, la modul ideal, ar fi bine sa invatam din experientele altora, mai ales daca sunt neplacute, sa nu le incercam pe cont propriu.

 Astfel de intalniri vor fi organizate, de politistii de la prevenire si cei de la siguranta scolara, pana la finalul anului 2022, in cadrul campaniei nationale de prevenire a consumului de substante psihoactive "Dincolo de aparente. Experiente de tip carte vie" .

 

0 comentarii2317 vizualizări19 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0