Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
POLITISTII BISTRITENI, PREGATITI SA SALVEZE VIETI.

Incepand cu luna septembrie a.c., Serviciul de Pregatire Profesionala din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, in colaborare cu personalul S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud organizeaza cursuri de prim ajutor, adresate tuturor politistilor.

 Pana la sosirea echipajelor specializate in acordarea asistentei medicale de urgenta, viata unei persoane implicate intr-un accident de orice fel poate depinde de momentul acordarii primului ajutor, dar si priceperea celui care intervine primul la fata locului.

 Pregatirea pentru interventie a politistilor reprezinta o prioritate institutionala, sens in care, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, prin structura de pregatire profesionala, sunt organizate sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. Primii beneficiari au fost politistii operativi.

 Cursurile urmaresc dobandirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici si manevre de acordare a primului ajutor fara echipamente, cat si in formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care pot fi disponibile in spatiile publice.

 Pana la aceasta data, la cursurile organizate au participat trei serii a cate 16 politisti, in special de la structurile rutiera si ordine publica.

 Activitatile fac parte dintr-un program national de pregatire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toti politistii, indiferent de structurile din care fac parte.

 

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=UZJnFCq3Iqc

0 comentarii2338 vizualizări01 octombrie 2022




rss 2.0
rss 2.0