Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Cercetari efectuate de Biroul de Ordine Publica, intr-un caz de violenta in familie.

La data de 1 octombrie a.c., in urma unei interventii la un eveniment, politistii Biroului de Ordine Publica s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infractiunii de violenta in familie. Totodata, impotriva unui barbat, de 40 de ani, din Bistrita au emis un ordin de protectie provizoriu.

 La fata locului, politistii au constatat faptul ca, in dimineata de 1 octombrie, in jurul orei 00.45, pe fondul consumului de alcool si a unor neintelegeri, barbatul si-ar fi amenintat sotia, o femeie de 30 de ani, din Bistrita. Totodata, din discutiile purtate cu aceasta, politistii au constatat faptul ca, la data de 28 septembrie a.c., acesta ar fi agresat-o pe fiica lor.

 Politistii au emis ordin de protectie provizoriu si au intocmit dosar penal in care continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de amenintare si violenta in familie.

 

 

          Prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei, recuperat de politisti

 La data de 1 octombrie a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal de furt, politistii Biroului de Investigatii Criminale impreuna cu cei ai Biroului Ordine Publica au depistat o femeie de 37 de ani, din Reteag, banuita de comiterea faptei.

 In urma investigatiilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, la data de 29 septembrie a.c., in jurul amiezii, aceasta ar fi sustras, de pe o strada din Bistrita, un carucior pentru copii.

 Politistii au recuperat prejudiciul, estimat la aproximativ 2000 de lei. Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

.

 

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud actioneaza permanent pentru cresterea sigurantei celor care circula pe drumurile publice

 Scopul principal, urmarit de politisti prin aceste actiuni, este acela de a-i determina pe participantii la trafic sa nu se abata de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranta lor si a celorlalti si sa constientizeze pericolul la care se expun prin incalcarea normele de circulatie pe drumurile publice. O atentie deosebita este acordata depistarii celor care conduc sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive cat si a soferilor care nu respecta limita legala de viteza.

 In acest sens, in cadrul actiunilor punctuale desfasurate, au fost efectuate verificari in trafic, fiind oprite pentru control peste 620 de autovehicule si legitimate aproape 500 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 349 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de peste 288.000 de lei, pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002R si a Legii 61/1991R, iar ca masura complementara a fost dispusa retinerea a 218 permise de conducere, dintre care 184 pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

 Totodata, pentru prevenirea si combaterea consumului de stupefiante, in trafic au fost efectuate peste 60 de testari cu aparatele etilotest si drugtest si au fost efectuate verificari in incinta unor localuri publice.

 

 

La data de 2 octombrie a.c., in jurul orei 3:00, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit in trafic, pe Bulevardul Republicii, un autoturism.

 La volan a fost identificat un barbat de 31 ani, din Salva. Intrucat emana halena alcoolica, soferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat fiindu-i ulterior recoltate doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate de politistii Biroul Rutier, in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. 

 

***

 

La aceeasi data, politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Judetean 172, intre Figa si Beclean.

 La volanul autoturismului a fost identificata o tanara de 23 de ani. 

 In urma testarii cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv in cazul substantei metamfetamina, aceasta fiind ulterior condusa la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

 Cercetarile sunt continuate de politistii rutieri in cadrul unui dosar penal intocmit cu privire la infractiunea de conducerea  unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

0 comentarii2352 vizualizări03 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0