Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Bistriteanca aflata sub influenta alcoolului, depistata de politistii rutieri.

La data de 4 octombrie a.c., in jurul orei 01.00, politistii Biroului Rutier au constatat, in flagrant delict, o infractiune de conducere sub influenta alcoolului, pentru care s-au sesizat din oficiu si au intocmit dosar penal. Vizata de comiterea faptei este o femeie, de 46 de ani, din Bistrita, aflata la volanul unui autoturism care circula pe o strada din Bistrita si care a fost oprita pentru verificari. A fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condusa la spital pentru prelevarea de mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Bistrita.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=YsWutwTlbBY - Ai fost fost depistat sub influenta alcoolului la volan - CE URMEAZA?

 

 

Consumul de alcool la volan se pedepseste indiferent de valoarea indicata de aparatul etilotest daca aceasta nu este negativa.

 Valorile intre 0.01 mg/l si 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1305 lei pana la 2900 lei si suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. In cazul unui accident rutier suspendarea fiind aplicata pentru 120 de zile. Reducerea perioadei de suspendare nu se mai aplica in aceste cazuri, testarea pentru redobandirea permisului ramanand insa obligatorie.

 In cazul in care valoarea indicata de aparatul etilotest depaseste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat, se vor recolta probe de sange in vederea determinarii alcoolemiei. Este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului a carei valoare depaseste 0.80 mg/l alcool pur in sange.

 Refuzul soferului de a se supune la prelevarea de mostre biologice este infractiune si se pedepseste la fel ca si in cazul conducerii cu alcoolemie 1 la 5 ani inchisoare sau amenda.

 Nu riscati, nu urcati la volan daca ati consumat alcool.

 

0 comentarii2345 vizualizări04 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0