Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
"DINCOLO DE APARENTE EXPERIENTE DE TIP CARTE VIE".

De la inceputul acestui an scolar, politistii de la Prevenirea Criminalitatii si cei de la Biroul Siguranta Scolara, in colaborare cu Penitenciarul Bistrita au organizat 5 intalniri in cadrul carora, aproximativ 100 de elevi au avut ocazia sa stea de vorba cu detinuti care au reusit sa se reabiliteze sau sunt in curs de reabilitare, atat social, cat si din punct de vedere legal.

 Activitatile sunt derulate in cadrul campaniei nationale de prevenire a consumului de substante psihoactive "Dincolo de aparente. Experiente de tip carte vie" .

 Subiectele abordate cu tinerii vizeaza traficul si consumul de substante psihoactive, traficul de persoane, dar si infractiuni la regimul rutieri, in fata carora tinerii sunt vulnerabili.

 "Cartile vii" sunt persoane care executa pedepse privative de libertate, dispuse sa le impartaseasca tinerilor experienta lor, sa ii ajute sa vada tentatiile, dar mai ales riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalitatii.

 De multe ori povestile de viata ale unor oameni pot constitui lectii de viata pentru tineri, lectii pe care ne dorim sa le invete din experientele altora, nu pe cont propriu.

0 comentarii2065 vizualizări05 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0