Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Autoturism sustras din Danemarca, depistat in Livezile.

La data de 7 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat si indisponibilizat un autoturism care se afla in posesia unui tanar, de 25 de ani, din Livezile. Autoturismul in cauza era cautat, fiind sustras din Danemarca, din luna ianuarie 2019.

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de tainuire, in cooperare cu autoritatile judiciare din Danemarca.

 

 

Sute de tone de deseuri, descoperite si ridicate de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, in urma unor verificari

La data de 7 octombrie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, impreuna cu luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale s-au sesizat din oficiu, cu privire la comiterea unor infractiuni privind protectia mediului.

 Astfel, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, pe raza localitatii Petris, o societate comerciala care are ca obiect de activitate dezmembrari auto, ar functiona ilegal, fara sa detina autorizatie de mediu.

 Totodata, in incinta societatii, au fost identificate 300 de tone de deseuri care ar proveni din dezmembrarea a aproximativ 300 de autoturisme, din care s-au fi scurs deseuri de substante periculoase pe sol. De asemenea, societate in cauza nu detine aparat de extragere a freonului din autoturismele dezmembrate, iar proprietarul nu si-ar fi indeplinit obligatia de eliminare a deseurilor rezultate.

 

In urma celor constatate la fata locului, a fost dispusa ridicarea a 300 de tone de deseuri feroase, provenite din dezmembrarea autoturismelor, 400 kg de deseuri, provenite din acumulatori auto si 150 de litri de deseuri periculoase, provenite din uleiurile uzate care nu ar fi fost depozitate conform prevederilor legale.

Cercetarile continua in cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infractiunilor de: neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri, nesupravegherea si neasigurarea depozitelor de deseuri si substante periculoase, precum si nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si produselor de protectie a plantelor numai ambalate si in locuri protejate, poluarea prin evacuarea, in atmosfera sau pe sol, a unor deseuri ori substante periculoase si neluarea sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deseurilor periculoase.

 

 

              Material lemnos fara documente legale, ridicat de politisti, in urma unor controale in trafic

 La data de 7 octombrie a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica si cei ai Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit in trafic, pentru verificari, o autoutilitara inmatriculata in judetul Suceava si care transporta cherestea.

 Autovehiculul a fost oprit pe Drumul National 17, in Prundu Bargaului, iar la volan a fost identificat un barbat, de 29 de ani, din Cosna, judetul Suceava. In urma verificarilor, politistii au constatat ca acesta transporta cantitatea de 9,60 metri cubi  de cherestea, fara documente legale.

 Cel in cauza a fost sanctionat contraventional conform Legii nr.171/2010, sanctiunea fiind in cuantum de 6.000 de lei, iar materialul lemnos, in valoare de aproximativ 8.300 de lei, a fost ridicat in vederea confiscarii.

 Politistii continua verificarile, in vederea stabilirii provenientei materialului lemnos.

 

 

 

Banuiti de furt, identificati de politistii din Beclean

 La data de 7 octombrie a.c., in urma investigatiilor efectuate intr-un dosar de furt calificat, politistii din Beclean au identificat un tanar de 23 de ani, din Maramures si un altul de 22 de ani, din Vaslui, banuiti de comiterea faptelor.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, in noaptea de 27/28 septembrie a.c., cei doi ar fi sustras doua motofierastraie, dintr-un magazin de profil, situat in Beclean. Politistii au reusit sa recupereze unul dintre cele doua unelte electrice sustrase.

 Cercetarile sunt continuate de politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei orasului Beclean.

 

Barbat din Salva, banuit de comiterea infractiunii de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice

 La data de 7 octombrie a.c., in urma unei sesizari si a verificarilor efectuate, politistii din Nasaud s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infractiunii de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice.

 In fapt, pe Drumul National 17 C, pe raza localitatii Salva, ar fi fost trasate pe carosabil, fara autorizare, mai multe linii albe, asemanatoare marcajului de trecere pentru pietoni, de natura sa induca in eroare participantii la trafic. Banuit de comiterea faptelor este un localnic, in varsta de 35 de ani.

 Cercetarile continua de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul comiterii infractiunii de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice.

 

.

 

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat si in acest sfarsit de saptamana pentru cresterea sigurantei celor care circula pe drumurile publice

 Scopul principal, urmarit de politisti prin aceste actiuni, este acela de a-i determina pe participantii la trafic sa nu se abata de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranta lor si a celorlalti si sa constientizeze pericolul la care se expun prin incalcarea normele de circulatie pe drumurile publice. O atentie deosebita a fost acordata depistarii celor care conduc sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive.

 In acest sens, in cadrul actiunilor punctuale desfasurate, au fost efectuate verificari in trafic, fiind oprite pentru control aproape 350 de autovehicule si legitimate aproape 400 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 230 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de aproximativ 165.000 de lei, iar ca masura complementara a fost dispusa retinerea a 118 permise de conducere, peste 100 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

 Totodata, pentru prevenirea si combaterea consumului de stupefiante, in trafic au fost efectuate 129 de testari cu aparatele etilotest si 6 cu aparatul drugtest si au fost efectuate verificari in incinta unor localuri publice de pe raza municipiului Bistrita si a orasului Nasaud.

 Pentru protejarea fondului forestier, politistii Serviciului de Ordine Publica, au efectuat controale in trafic, fiind verificate 7 transporturi de material lemnos, ocazie cu care a fost constatata si o contraventie.

 

Astazi, 10 octombrie, politistii rutieri, au actionat pe raza judetului pentru verificarea legalitatii transportului rutier public de persoane. In cadrul activitatilor au fost verificate documentele necesare efectuarii transportului public de persoane  de catre operatorul de transport si de conducatorul auto cat si respectarea capacitatii maxime de incarcare a autovehiculelor de transport persoane. In acest context au fost oprite pentru control 89 de autovehicule, din care 71 de autovehicule destinate transportului de persoane. In urma celor constatate au fost aplicate 33 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea OUG 195/2002RA si Legea 38/2003, fiind totodata dispusa retinere a doua permise de conducere si a doua certificate de inmatriculare.

 

 

In acest sfarsit de saptamana, politistii au constatat in flagrant delict urmatoarele:

 La data de 8 octombrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat, in flagrant delict, un barbat, de 46 de ani, din Satu Nou, in timp ce conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta are suspendat dreptul de a conduce, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 1,26 mg alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere fara permis si conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

In aceeasi zi, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au oprit pentru control, pe Drumul Judetean 151, in Zoreni, un autoturism condus de un barbat, de 46 de ani, din Bistrita.

 La solicitarea politistilor, barbatul nu a putut prezenta documentele, motivand ca nu le are supra sa.  In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta nu are dreptul de a conduce, avand permisul retinut din luna noiembrie 2021. A fost testat cu aparatul  etilotest, rezultatul fiind negativ.       

 In urma celor constatate, politistii au intocmit dosar penal.

 

***

 

In seara de 8 octombrie a.c., politistii rutieri din Beclean au depistat la volanul unui autoturism, oprit pentru control, un tanar de 18 ani, din Nimigea care conducea un autoturism, desi nu detine permis pentru nicio categorie de autovehicule.

 Autoturismul pe care-l conducea a fost oprit de politisti pe Drumul National 17 D, in localitatea Piatra. Acesta a fost testat cu aparatele alcooltest si DrugTest, rezultatele fiind negative in ambele cazuri.

 Si in acest caz a fost intocmit dosar penal.

***

 

In dupa-masa de 8 octombrie a.c., pe Drumul National 17D, in Maieru, in apropierea unei locuinte, politistii au depistat un autoturism care avea aplicate placute cu numere provizorii. Fiind efectuate verificari, s-a constatat faptul ca acesta figureaza ca fiind neinmatriculat din data de 30.08.2021.

 Totodata, a fost identificat conducatorul acestuia, un tanar, de 23 de ani, din Bistrita. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 7 Politie rurala Sangeorz-Bai, sub aspectul infractiunii punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

 

La data de 9 octombrie a.c., pe Drumul National 17, in localitatea Prundu Bargaului,  politistii au oprit pentru control un autovehicul condus de un tanar, de 26 de ani, din Stramba.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care politistii au intocmit dosar penal, in cadrul caruia continua cercetarile.

 

***

 

La data de 9 octombrie a.c., politistii Biroului Rutier Bistrita au inregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula cu 144 km/h prin localitate, respectiv pe strada Calea Dejului, din Bistrita.

 La volan a fost identificat un tanar, de 22 de ani, din Sieut. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca autoturismul figureaza ca fiind neinmatriculat, avand aplicate placute cu numere provizorii, expirate din luna iunie 2022.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

 

In dimineata de 10 octombrie a.c., politistii Postului de Politie Comunal Dumitra, au depistat, in flagrant delict, un tanar, de 24 de ani, din Chintelnic care conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 Autoturismul pe care-l conducea a fost oprit pentru control pe Drumul Comunal 32, in localitatea Cepari, iar in urma verificarilor efectuate cu privire la conducatorul auto, a reiesit faptul ca acesta nu are dreptul de a conduce.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

0 comentarii2555 vizualizări10 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0