Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Depistarea si tragerea la raspundere a conducatorilor auto sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

In noaptea de 15/16 octombrie a.c., politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud au organizat o actiune pentru depistarea si tragerea la raspundere a conducatorilor auto aflati sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

 Actiunea a vizat intreg judetul Bistrita-Nasaud, fiind implicati politisti de la toate formatiunile rutiere, precum si de la Serviciul de Ordine Publica, sectii rurale si luptatori de la Actiuni Speciale.

 Au fost constatate, in flagrant delict, 4 infractiuni la regimul rutier, dintre care 3 pentru conducere sub influenta unor substante psihoactive, una pentru conducere sub influenta alcoolului. De asemenea, au mai fost retinute 6 permise de conducere, dintre care 2 pentru consum de alcool. 

 

EXEMPLIFICAM:

 Aflati sub influenta unor substante psihoactive, depistati de politistii rutieri

 In noaptea de 15/16 octombrie a.c., politistii rutieri si luptatori de la Actiuni Speciale au oprit in trafic, in Cepari, un autoturism condus de un tanar de 28 de ani, din Nasaud.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv in cazul a doua substante psihoactive si a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciul Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta la art.336 din Codul Penal, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 In seara de 15 octombrie a.c., un alt tanar, de 25 de ani, din Salva, a fost depistat  in timp ce conducea un autovehicul pe o strada din Nasaud. In urma testarii cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanta metamphetamina si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

 Si in acest caz a fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Nasaud.

 Tot in seara de 15 octombrie a.c., in jurul orei 20.40, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud care actionau pe raza localitatii Dumitra au oprit pentru verificari un autoturism, condus de o femeie de 30 de ani, din Nasaud.

 Aceasta a fost testata cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaina. Femeia a fost condusa la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

  A fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

Oprit la timp de politisti: rezultatul in etilotest - 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat

 In seara de 15 octombrie a.c., in jurul orei 19.00, politistii Serviciului Rutier au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care se deplasa pe Drumul National 17C, prin Dumitra.

 La volan a fost identificat un barbat, de 61 de ani, din localitate care se afla sub influenta alcoolului. Rezultatul in urma testarii cu aparatul etilotest a fost 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea  de mostre biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciul Rutier pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

DN17: actiune a politistilor rutieri din Bistrita-Nasaud, in colaborare cu cei din Cluj, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei

 In dimineata de 16 octombrie a.c., in intervalul 08.00-12.00, politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud, ai Biroului Rutier Bistrita si Compartimentului Rutier Beclean, in colaborare cu Serviciul Rutier Cluj au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza.

 Astfel, au fost instituite filtre pe Drumul National 17, iar politistii au actionat cu aparatele radar pentru depistarea celor care incalca prevederile legale privind regimul legal de viteza. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 84 de sanctiuni contraventionale, conform OUG195/2002, in cuantum de 54.375 lei. Dintre acestea,  68 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteza, restul fiind pentru alte abateri.

 Totodata, au fost retinute 67 permise de conducere, dintre care 63 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 3 pentru depasire neregulamentara si 1 pentru conducere sub influenta alcoolului (sub limita de infractiune).

 

 

Alcoolul si urmarile lui

 In noaptea de 16/17 octombrie a.c., in urma unei interventii la un eveniment rutier,  politistii s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 In fapt, un barbat, de 35 de ani, din Bistrita Bargaului, in timp ce conducea un ATV pe o strada din localitate, a pierdut controlul acestuia si s-a rasturnat intr-un sant. Barbatul a fost ranit si transportat la spital pentru acordare de ingrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciul Rutier Bistrita, in cadrul dosarului penal intocmit.

 

***

 

 

La data de 15 octombrie a.c., in jurul orei 01:55, politistii Biroului Rutier Bistrita au intervenit la un accident rutier, produs pe un bulevard din Bistrita, soldat cu pagube materiale.

 Din primele date, un tanar de 26 de ani, din municipiu, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul directiei de mers si a acrosat un scuar si un indicator rutier. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,98 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 .

 

Update:

 Barbatul de 32 de ani, din Telciu, retinut de politisti si cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, ucidere din culpa si parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia ramane in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud.

 Acesta a fost prezentat instantei, iar judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Nasaud a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

 

 

Trei infractiuni constatate, in flagrant delict, in urma unor actiuni punctuale

 In noaptea de 14/15 octombrie a.c., politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat o actiune pentru combaterea incalcarii regimului legal de viteza si conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

Astfel, politistii rutieri au actionat pe drumurile nationale 17C si 17D, fiind efectuate controale in trafic si peste 40 de testari cu aparatele DrugTest si etilotest. In cadrul actiunii, au fost constate, in flagrant delict, 3 infractiuni la regimul rutier, fiind intocmite dosare penale.

Vizati de comiterea infractiunilor  sunt un barbat, de 38 de ani, din Sangeorz-Bai si un tanar, de 29 de ani, din Maieru.  Barbatul de 38 de ani a fost depistat in trafic, in Sangeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism, desi consumase alcool (0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat). Tanarul din Maieru a fost oprit pentru control pe Drumul Judetean 172D, in Poiana Ilvei. In cazul lui, politistii au constatat ca are permisul anulat, iar autoturismul pe care-l conducea avea numerele de inmatriculare expirate. In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale.

In cadrul actiunii, pentru neregulile constatate, au mai fost aplicate 31 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 9280 lei, pentru nerespectarea la O.U.G. 195/2002. Ca masuri complementare, au fost retinute 2 permise de conducere (1 pentru depasire neregulamentara si 1 pentru alcool) si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare.

 

 

          Doi  tineri vizati de comiterea unor infractiuni la regimul rutier, depistati de politisti

 In seara de 14 octombrie a.c., politistii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul National 17, prin Josenii Bargaului. La volan a fost identificat un barbat de 29 de ani, din localitate, iar in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca autoturismul are numerele provizorii expirate din anul 2021.

 Totodata, barbatul care se afla la volan nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul indicat a fost 0,80 mg/l in aerul pur expirat. De asemenea, din verificarile efectuate  a reiesit faptul ca autoturismul i-ar fi fost incredintat pentru a-l conduce, de catre un tanar de 21 de ani, din Susenii Bargaului care se afla in autoturism.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate cu privire la savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara a poseda permis de conducere,  conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si  punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

 

Depistat de politistii Sectiei 4, banuit de comiterea a 3 infractiuni rutiere

 Politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe un drum comunal din Chintelnic, iar la volan au identificat un barbat, de 44 de ani, din localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta are dreptul de conducere suspendat, numerele provizorii de inmatriculare ale autoturismului sunt expirate, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

0 comentarii2478 vizualizări17 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0