Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Barbat incarcerat in penitenciar pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

La data de 21 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Beclean.

 Astfel, un barbat de 35 de ani, din Sigmir, condamnat la pedeapsa de 3 ani si 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului a fost incarcerat de catre politisti in Penitenciarul Bistrita.

 

 

 

Barbat retinut si ulterior plasat sub control judiciar, banuit de talharie

 La data de 21 octombrie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au dispus retinerea unui barbat de 41 de ani, din Cajvana, judetul Suceava, acesta fiind banuit de comiterea infractiunii de talharie.

 Astfel, la aceeasi data, in timp ce barbatul de 41 de ani, se afla pe raza localitatii Urmenis, ar fi cumparat de la un barbat de 36 de ani, mai multe suine. Ulterior tranzactiei, motivand ca i-ar fi dat mai multi bani decat trebuia, barbatul de 41 de ani, folosindu-se de violenta, i-ar fi smuls portmoneul din mana barbatului de 36 de ani si i-ar fi sustras din acesta suma de 900 de lei si 100 de euro, parasind ulterior localitatea. In consecinta, barbatul de 36 de ani a semnalat fapta politistilor fiind demarate activitati de cautare a suceveanului.

 La scurt timp, barbatul a fost depistat pe raza localitatii Tureac de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu-Bargaului.

 Fata de barbatul de 41 de ani, din Cajvana, politistii au luat masura preventiva a retinerii pentru o perioada de 24 ore, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a I.P.J. Bistrita-Nasaud. Ulterior Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean a dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 zile fata de barbatul banuit de comiterea infractiunii de talharie.

 Cercetarile continua de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta in vederea clarificarii cauzei sub toate aspectele.

 

 

 

Ordin de protectie provizoriu emis in urma unui scandal in familie

 La data de 23 octombrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au intervenit la un scandal in familie izbucnit intr-o locuinta pe raza orasului.

 O femeie de 30 de ani, din Beclean a sesizat faptul ca in timp ce se afla la locuinta impreuna cu o sora si mama acestora, ar fi fost agresate fizic de catre fostul sot, un barbat de 35 de ani, insotit de sora sa, un cumnat si mama acestuia.

 In cauza politistii au intocmit un formular de evaluare al riscului, iar impotriva barbatului de 35 de ani a fost emis un ordin de protectie provizoriu.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Beclean in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de violenta in familie.

 

.

 

ACTIUNI DESFASURATE DE CATRE POLITISTII RUTIERI PENTRU COMBATEREA INCALCARII REGIMULUI LEGAL DE VITEZA

 Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat si in acest sfarsit de saptamana pentru cresterea sigurantei celor care circula pe drumurile publice

 In scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare si a nerespectarii normelor rutiere, politistii Serviciul Rutier alaturi de celelalte structuri de profil din cadrul Politiilor orasenesti Nasaud si Beclean si a Sectiilor de Politie Rurala, au organizat si desfasurat mai multe actiuni pe  Drumul National 17, Drumul National 17C si 17D, cat si pe alte tronsoane cu trafic intens, avand drept scop depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care incalca regimul legal de viteza in zonele unde au fost inregistrate evenimente rutiere pe fondul nerespectarii regulilor de circulatie.

 In cadrul actiunii au fost folosite dispozitive pentru masurarea vitezei, cat si aparatele etilometru si drugtest.

 In urma desfasurarii actiunii au fost constatate si aplicate peste 250 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de aproximativ 156.000 lei, fiind retinute 127 de permise de conducere si retrase 6 certificate de inmatriculare.

 Din totalul contraventiilor aplicate in cadrul acestor actiuni, 124 de sanctiuni contraventionale, au fost aplicate de catre politistii rutieri pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

 In cadrul activitatilor au fost legitimate peste 420 de persoane si verificate aproape 350 de autovehicule, fiind totodata dispusa testarea a peste 120 de persoane cu aparatele etilometru si drugtest.

 La data de 23 octombrie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Nasaud au oprit pentru control, pe raza orasului, un autoturism condus de un barbat de 49 de ani, din localitate.

 In urma testarii cu aparatul alcooltest a soferului a rezultat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind ulterior condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de  conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. 

Cresterea sigurantei traficului rutier reprezinta o prioritate pentru Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud!

 Fiti responsabili in trafic si adoptati intotdeauna o conduita preventiva!

 

 

 

0 comentarii2800 vizualizări25 octombrie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0