Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
ACTIUNI PENTRU SIGURANTA TRAFICULUI RUTIER.

Politistii cu atributii pe linie rutiera desfasoara, zilnic, actiuni in trafic pentru combaterea cauzelor generatoare si prevenirea accidentelor rutiere.  Politistii rutieri actioneaza cu autospecialele dotate cu echipamente de masurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor nationale si judetene din Bistrita-Nasaud, pentru prevenirea accidentelor rutiere, pentru fluidizarea circulatiei, pentru combaterea vitezei excesive, a conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor interzise, precum si a altor abateri de la normele rutiere, care pot genera accidente de circulatie.

 Ieri, 15 noiembrie, politistii Serviciului Rutier si cei ai Biroului Rutier Bistrita au acordat o atentie deosebita sigurantei pietonilor. Astfel, in municipiul Bistrita, pentru abaterile savarsite de pietoni, au fost constatate si aplicate 17 sanctiuni contraventionale, majoritatea pentru traversare neregulamentara.

 Totodata, in cadrul actiunilor desfasurate in ultimele 24 de ore,  politistii Serviciului Rutier au constatat si aplicat 33 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 22.620 lei. Ca masura complementara, politistii au dispus retinerea a 17 permise de conducere si retragerea unui certificat de inmatriculare.

 

 

Politistii Rutieri recomanda pietonilor: 

- sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista

 -sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens)

 -sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat

 -sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia

 -pe vreme rea, intuneric sau ceata, sa poarte haine de culori deschise si/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

 -sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie.

 

0 comentarii1232 vizualizări16 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0