Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Un barbat cercetat pentru violenta in familie a fost retinut de politistii Biroului de Ordine Publica.

Ieri, 16 noiembrie, politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita au dispus retinerea si introducerea in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, a unui barbat de 48 de ani, din Viisoara, cercetat pentru incalcarea masurilor dispuse prin ordinul de protectie provizoriu si violenta in familie.

 In fapt, barbatul ar fi incalcat ordinul de protectie provizoriu emis de politisti la data de 15 noiembrie a.c., cand si-ar fi agresat sotia.  La data de 16 noiembrie, s-ar fi apropiat de sotia sa la o distanta mai mica decat cea stabilita prin ordinul de protectie provizoriu si ar fi agresat-o. Femeia a fost transportata la spital, pentru acordarea de ingrijiri medicale.

 In cursul zilei de astazi, 17 noiembrie, barbatul va fi prezentat magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de incalcarea masurilor dispuse prin ordin de protectie provizoriu si violenta in familie.

 Stirea initiala aici: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-16-noiembrie-2022

.

 

ACTIUNI PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE IN CARE SUNT IMPLICATI BICICLISTI

 Abaterile biciclistilor si viteza neadaptata la conditiile de drum constituie principalele doua cauze generatoare de accidente rutiere in judetul Bistrita-Nasaud

 In cadrul actiunilor rutiere, desfasurate ieri, 16 noiembrie, politistii din tot judetul au actionat pentru prevenirea abaterilor savarsite de una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanti la traficul rutier: biciclistii.

 Astfel, in orasul Beclean, au fost oprite pentru verificari 34 de autovehicule, fiind legitimate 47 de persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 31 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002, in valoare de 2915 lei si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare. Din totalul sanctiunilor, 14 au fost aplicate pentru abateri savarsite de biciclisti.

 

Politistii reamintesc faptul ca, una dintre modificarile aduse Codului Rutier se refera la depasirea biciclistilor, si anume:

     Pentru asigurarea distantei laterale de siguranta, la depasirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice conducatorii de autovehicule realizeaza aceasta manevra trecand peste marcajul longitudinal de separare a sensurilor de circulatie ori de separare a benzilor pe acelasi sens, cu cel putin jumatate din latimea autovehiculului atunci cand viteza acestuia de deplasare este mai mare de 50 km/h, sau cel putin prin incalcarea acestor marcaje atunci cand viteza de deplasare este de cel mult 50 km/h. 

 

Daca circulati cu bicicleta pe drumurile publice, nu va puneti viata in pericol, respectati regulile de circulatie! 

    nu circulati cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice!

    pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie sa fie echipata corespunzator (dispozitiv de franare eficace, mijloc de avertizare sonora, lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant de aceeasi culoare);

    inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asigurati-va temeinic si acordati prioritate de trecere celor in drept!

    inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va temeinic ca nu se apropie niciun autovehicul!

    la schimbarea directiei de mers, chiar daca aveti prioritate de trecere, asigurati-va ca ceilalti participanti la trafic v-au observat si au inteles intentia dumneavoastra!

    Nu traversati carosabilul cu bicicleta nici macar pe trecerile pentru pietoni!

    In conditii de vizibilitate slaba este obligatoriu sa purtati vesta fluorescent reflectorizanta, iar bicicleta sa fie prevazuta in fata cu lumina alba, iar in spate cu lumina rosie;

 

0 comentarii1197 vizualizări17 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0