Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
ACTIUNI PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE PE FONDUL NERESPECTARII VITEZEI .

Politistii Serviciului Rutier impreuna cu politistii din cadrul Politiilor orasenesti si Sectiilor de Politie Rurala, au desfasurat mai multe actiuni pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, punand accent pe respectarea regimului legal de viteza cat si pe depistarea conducatorilor auto care folosesc telefonul la volan fara dispozitive de tip maini libere.

 Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

 Politistii din judet au actionat cu echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea soferilor care prin nerespectarea vitezei legale pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

 Politistii recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata carosabilului umed si sa acorde o atentie sporita pietonilor mai ales in conditii de ceata si vizibilitate scazuta.

  Pentru deplasarea in conditii de siguranta, politistii va recomanda:

•         Adaptati permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic!

•         Nu va angajati in efectuarea de depasiri neregulamentare!

•         Nu conduceti daca va simtiti obositi!

•         Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice!

•         Folositi corect luminile, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa!

•         Respectati normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

•         Folositi centura de siguranta - va poate salva viata in caz de accident!

•         Acordati un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulati, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune!

  •       Inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va temeinic ca nu se apropie niciun autovehicul!
  • Nu folositi telefonul in timp ce conduceti!

 

Suntem permanent prezenti in trafic pentru siguranta dumneavoastra!

0 comentarii1183 vizualizări18 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0