Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Actiuni dedicate cresterii gradului de siguranta rutiera pe raza municipiului Bistrita.

In noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2022, politistii au continuat actiunile dedicate cresterii gradului de siguranta rutiera atat pe raza municipiului Bistrita, cat si pe principalele artere din judet.

Politistii rutieri au desfasurat o actiune dedicata depistarii si sanctionarii conducatorilor auto care nu respecta regimul rutier, fiind vizati, in special, conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice, sau a altor substante interzise.

In cadrul actiunilor desfasurate la nivelul judetului, au fost legitimate peste 210 persoane si oprite pentru control peste 200 de autovehicule. In urma neregulilor constatate politistii au aplicat 46 de sanctiuni contraventionale in cuantum total de peste 16.000 de lei fiind totodata retrase 5 certificate de inmatriculare si suspendate 3 permise de conducere, 2 dintre acestea pentru conducerea sub influenta alcoolului (contraventie). Politistii au realizat aproximativ 180 de testari cu aparatele etilotest.

Totodata, in urma interventiei la un accident rutier in Sarata, politistii au constatat faptul ca un barbat de 55 de ani, din Cusma, implicat in accident, se afla sub influenta alcoolului, nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul condus nu era inamtriculat. A fost dispusa continuarea cercetarilor in cadrul unui dosar penal cu privire la faptele constatate.

Actiunile au un caracter preventiv, scopul urmarit fiind reducerea numarului de accidente rutiere cu consecinte grave.

 

.

 

La data de 19 noiembrie a.c., in jurul orei 11:30, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au fost sesizati prin SNUAU 112 de catre o femeie cu privire la faptul ca mama acesteia, o femeie de 73 de ani din Agries nu a revenit la domiciliu, ultima oara fiind vazuta in cursul diminetii insotind animalele.

Au fost constituite echipe mixte formate din politisti, jandarmi si pompieri care au desfasurat atat ieri cat si astazi activitati de cautare a femeii.

Astazi, din pacate, femeia a fost gasita decedata pe cursul unui rau din localitate.

Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de ucidere din culpa, urmand ca necropsia dispusa sa stabileasca cauzele producerii decesului.

0 comentarii1225 vizualizări20 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0