Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, puse in aplicare de politistii de la Urmariri.

La data de 18 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale,  Compartimentul Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, pe numele unui tanar, de 24 de ani, din Bistrita. Tanarul a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat si a fost incarcerat de politisti in penitenciar.

 La aceeasi data, politistii au mai pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Cluj-Napoca, la data de 14 noiembrie a.c.. Mandatul a fost emis pe numele unui barbat, de 41 de ani, din Cluj-Napoca, condamnat la pedeapsa de 1 an, 9 luni si 20 zile de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice.

 

 

          Depistata la volanul unui autoturism, desi consumase alcool

 In noaptea de 18/19 noiembrie a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Bistrita  au depistat, in trafic, un autoturism care se deplasa pe strada Calea Moldovei din Bistrita.

 La volan a fost identificata o tanara, de 21 de ani, din Cosbuc care se afla sub influenta alcoolului. Rezultatul in urma testarii cu aparatul etilotest a fost 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condusa la spital pentru prelevarea de mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza s-a inregistrat dosar penal privind infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, iar cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Rutier Bistrita.

 

Material lemnos in valoare de peste 23.000 de lei si sanctiuni in cuantum de 24.000 de lei, aplicate de politisti si specialisti silvici, in urma controalelor pe linie silvica

 In perioada 18-19 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica, in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si Directiei Silvice Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea delictelor silvice, combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 In cadrul actiunii,  au fost desfasurate controale si verificari de specialitate la 2 depozite de material lemnos din Ciceu Giurgesti si Bistrita Bargaului. Totodata, au fost oprite pentru control 27 de autovehicule, dintre care 18 transporturi de material lemnos. Au mai fost legitimate 41 de persoane.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 27.900 lei. Din totalul acestora, 10 sanctiuni au fost aplicate conform Legii 171/2010, in valoare de 24.000 lei, iar ca masura complementara, a fost confiscata cantitatea totala de 61,96 metri cubi de material lemnos, in valoare de 23.314 lei.

 Tot in cadrul actiunii, au mai fost aplicate 6 sanctiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, in valoare de 2.900 lei si o sanctiune a fost aplicata conform Legii 132/2017, in valoare de 1.000 lei. Tot ca masuri complementare, au fost retinute 2 certificate de inmatriculare si un permis de conducere. 

La actiune au participat si politisti ai sectiilor de politie rurala din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, reprezentanti ai ocoalelor silvice de regim, precum si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud.

 

   

       

 

ATENTIE! Conform art. 335, alin (3) din Codul Penal 

Persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca nu detine permis, are permisul retras, anulat sau suspendat, ori se afla sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani !

 La data de 20 noiembrie a.c., in jurul orei 02.20, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control un autoturism, iar la volan au identificat un tanar de 17 ani care nu detinea permis de conducere.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca autoturismul i-ar fi fost incredintat pentru a-l conduce de catre proprietara acestuia, o tanara de 19 ani, din  Mijlocenii Bargaului.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si incredintarea vehiculului unei persoane care nu detine permis de conducere.

 

 


 Galatean depistat sub influenta alcoolului, de politistii din Prundu Bargaului

 La data de 20 noiembrie a.c., in jurul orei 03.40, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat, in flagrant delict, un conducator auto aflat sub influenta alcoolului.

 In fapt, politistii au oprit, pentru verificari, un autoturism care circula pe strada Secul Mare din Prundu Bargaului, iar la volan au identificat un tanar, de 24 ani, din judetul Galati. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,94 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, iar cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului. 

0 comentarii1001 vizualizări21 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0