Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Actiuni pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

In vederea asigurarii unui climat de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic, in perioada 25-27 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier, impreuna cu politistii de la formatiunile de profil din teritoriu au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 La actiunile organizate in acest sfarsit de saptamana au participat  jandarmi, precum  si reprezentanti ai Registrului Auto Roman.

 

 

Vineri, 25 noiembrie 2022

 La data de 25 noiembrie a.c., politistii din Bistrita, Beclean si cei ai Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au organizat actiuni punctuale, in proximitatea unor localuri publice, pentru prevenirea infractiunilor savarsite cu violenta si consumului de droguri. Pe linie rutiera, politistii au urmarit depistarea si tragerea la raspundere a conducatorilor auto aflati sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive.

 In acest sens, vineri, 25 noiembrie, au fost efectuate controale in trafic, fiind oprite pentru verificari 84 de autoturisme si efectuate 35 de testari cu aparatele etilotest si DrugTest. De asemenea, au fost legitimate 138 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 57 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 17.865 de lei, dintre care 11 pentru nerespectarea Legii 61/1991, in cuantum de 6700 de lei, celelalte fiind abateri la regimul rutier. Suplimentar, au fost retinute 7 permise, dintre care 4 pentru alcool si retrase 3 certificate de inmatriculare. Totodata, au fost constatate, in flagrant delict, trei infractiuni la regimul rutier.

Exemplificam:

In noaptea de 25/26 noiembrie a.c., politistii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Bistrita, un autoturism condus de un barbat, de 42 de ani, din Bistrita Bargaului. Intrucat emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul indicat fiind 0,69 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 In aceeasi noapte, politistii Biroului Rutier au mai oprit pentru control, un autoturism care se deplasa pe strada 1 Decembrie din Bistrita, iar la volan a fost identificat un barbat, de 31 de ani, din Ludus. Intrucat emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In ambele cazuri, a fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de Biroul Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 La data de 25 noiembrie a.c., pe Drumul National 17, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat un barbat, de 72 de ani, din Muresenii Bargaului care conducea un autoturism pe directia Vatra Dornei-Bistrita. Fiind efectuate verificari, politistii au constatat faptul ca barbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Cercetarile continua cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Sambata, 26 noiembrie 2022

 In urma actiunilor desfasurate la data de 26 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier, cei ai formatiunilor rutiere Nasaud si Beclean, precum si ai sectiilor de politie rurala aferente au aplicat 65 de sanctiuni, in cuantum de  19.000 lei. In cadrul actiunilor, politistii rutieri au efectuat 43 de testari cu aparatele etilotest si DrugTest, fiind retinute 7 permise de conducere retinute, dintre care 6 pentru consum de alcool la volan. Tot in cadrul actiunii, au fost retrase 4 certificate de inmatriculare si a fost constatata, in flagrant delict, o infractiune.

Totodata, in noaptea de 26/27 noiembrie a.c., la nivelul Politiei Municipiului Bistrita si orasului Nasaud, s-a actionat, impreuna cu jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica. Astfel, au fost legitimate 100 de persoane, au fost verificate 56 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 33 sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 13.300 de lei, dintre care 11 pentru nerespectarea Legii 61/1991.

In trafic, au fost efectuate zeci de testari alcooltest si DrugTest, fiind constatate, in flagrant delict, 3 infractiuni de conducerea sub influenta alcoolului sau a unor substantelor halucinogene.

 

Exemplificam: 

In seara de 26 noiembrie a.c., pe Drumul National 17, in Coldau, politistii au oprit pentru control un autoturism, iar la volan au identificat un tanar, de 21 de ani, din Dej. In cazul lui, rezultatul testarii cu aparatul Drugtest a fost pozitiv pentru substanta metamfetamina, si i-au fost recoltate probe biologice, in vederea determinarii cu exactitate a substantei consumate. Cercetarile sunt continuate de catre politistii rutieri din Beclean, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 In noaptea de 26/27 noiembrie a.c., in jurul orei 02.54, politistii Biroului Rutier l-au depistat pe un barbat, de 30 de ani, din Bistrita, la volanul unui autoturism care se deplasa pe raza municipiului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand valoarea de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantei metamfetamina. Conducatorului auto i-au fost recoltate probe biologice, iar cercetarile sunt continuate in cadrul unui dosar penal.

 

 

Duminica, 27 noiembrie 2022

 Duminica, 27 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud si Formatiunea Rutiera Beclean au actionat pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, in special pentru depistarea celor care incalca regimul legal de viteza.

 Astfel, politistii au actionat cu aparatul radar, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 60 de sanctiuni contraventionale, in cuantum total de 39.150 de lei. Din totalul acestora, 55 au fost aplicate pentru incalcarea regimului legal de viteza, iar ca masura complementara, a fost dispusa retinerea a 55 de permise de conducere.

In aceeasi zi, politistii din Sangeorz-Bai au constatat, in flagrant delict, o infractiune de conducere fara permis. Vizat de comiterea faptei este un tanar, de 22 de ani, din Recea-Cristur, judetul Cluj, care conducea un autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

 

Ar fi incalcat obligatiile dispuse prin masura arestului la domiciliu si a fost arestat preventiv

 In dimineata de 27 noiembrie a.c., in jurul orei 01.00, politistii Biroului de Supravegheri Judiciare au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui tanar de 20 de ani, din Viisoara, care era plasat in arest la domiciliu si care ar fi incalcat obligatiile dispuse.

 In fapt, in dupa-masa de 26 noiembrie, a fost sesizat prin 112, faptul ca tanarul ar fi patruns in locuinta unei femei din Bistrita, fara acordul acesteia, pentru a-l cauta pe fiul ei. Totodata, cand i-ar fi cerut sa paraseasca locuinta, acesta ar fi agresat-o pe fiica ei. Persoanele in cauza nu au dorit sa formuleze plangere.

 In aceeasi zi, a fost prezentat de politisti Judecatoriei Bistrita care a dispus arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile. Politistii Biroului de Supravegheri Judiciare continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de evadare.

 

 

          Actiuni in sistem integrat, in domeniul silvic

In perioada 25-26 noiembrie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului pentru Actiuni Speciale, Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai si Biroului Judetean de Politie Transporturi Bistrita-Nasaud au actionat pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice, specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 La actiuni au participat si jandarmi din cadrul I.J.J. Bistrita-Nasaud, specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim.

  In acest sens, au fost oprite pentru control 22 de autoturisme, dintre care 16 transporturi de material lemnos si au fost legitimate 34 de persoane legitimate. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 13.160 lei, dintre care 5 conform Legii 171/2010, in valoare de 12.000 lei si  9 conform O.U.G. 195/2002 in valoare de 1.160 lei. Ca masura complementara, a fost dispusa confiscarea a peste 13 metri cubi de material lemnos, fara documente legale, in valoare de 8.160 lei.

 

 

 

 

0 comentarii2471 vizualizări28 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0