Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
PERCHEZITII INTR-UN DOSAR DE OPERATIUNI CU SUBSTANTE PSIHOACTIVE.

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, au pus in aplicare 4 mandate de perchezitie, la locuintele unor persoane banuite de efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive. Un tanar, de 23 de ani si o femeie, de 25 de ani, care ar locui fara forme legale in orasul Beclean, au fost retinuti pentru 24 de ore.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu luna februarie 2022, persoanele banuite ar fi avut preocupari privind comercializarea ilicita de droguri, respectiv de substante cu efect psihoactiv, in special catre tineri din orasul Beclean, statiunea Figa si proximitate.

In luna februarie 2022, tanarul de 23 de ani a fost oprit in trafic de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares, iar, in urma controlului autoturismului, au fost descoperite peste 500 de grame de substante psihoactive, un cantar electronic, 3.440 de lei, 70 de euro si o maceta.

Bunurile descoperite au fost ridicate si inaintate Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, pentru continuarea cercetarilor.

In urma perchezitiilor efectuate la data de 28 noiembrie a.c., au fost descoperite si ridicate aproximativ 300 de grame de substanta cristalina alba, instrumente utilizate la portionarea si consumul drogurilor, un pistol cu gaze, supus autorizarii, mai multe proiectile din material plastic si o carte de identitate, cu privire la care exista banuiala ca ar fi falsa.

Totodata, in urma extinderii cercetarilor, a reiesit ca tanarul de 23 de ani ar fi facut parte dintr-un grup infractional organizat, specializat in trafic de droguri, destructurat de politisti in luna august 2022, fiind cel care ar fi aprovizionat membrii gruparii.

 La data de 28 noiembrie a.c., au fost puse in executare 2 mandate de aducere, iar, in urma administrarii probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud au dispus retinerea, pentru 24 de ore, fata de cele doua persoane.

Ulterior, la data de 29 noiembrie a.c., acestea au fost prezentate magistratilor, fiind dispusa arestarea preventiva a tanarului si plasarea sub control judiciar a femeii.

Cercetarile in acest caz sunt continuate, sub aspectul comiterii infractiunilor de efectuarea, fara drept, de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

 Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.

La actiune au participat si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, persoanele banuite beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

 

.

 

 

In aceasta dupa-masa, politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au intervenit la un eveniment in trafic, produs pe Drumul National 17, in Viisoara.

Din primele date, un autoturism condus de un tanar de 22 de ani, din Viisoara, a surprins si accidentat o minora de 17 ani, din Bistrita, aflata in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni. In urma impactului, minora a fost ranita, fiind ulterior transportata la spital.

Ulterior producerii accidentului, soferul nu a sesizat evenimentului rutier si si-ar fi continuat deplasarea. Testarea cu aparatul etilotest a celor doi participanti la trafic a indicat faptul ca niciunul dintre acestia nu se afla sub influenta alcoolului.

Politistii rutieri continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

 

.

 

Astazi, politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intervenit la un incendiu produs la o locuinta din Archiud.

In urma interventiei pompierilor si a echipajelor medicale a fost constatata distrugerea in totalitate a imobilului si ranirea proprietarului, un barbat de 54 de ani. Acesta a fost ulterior transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de distrugere din culpa si vatamare corporala din culpa.

 

 

0 comentarii2660 vizualizări30 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0