Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
BISTRITA: actiuni pentru siguranta elevilor, desfasurate de politistii Biroului Siguranta Scolara.

La data de 8 decembrie a.c., politistii Biroului Siguranta Scolara au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea implicarii in evenimente nedorite si cresterea gradului de siguranta, in randul elevilor. Totodata, s-a actionat si pentru prevenirea delincventei juvenile si absenteismului scolar.

 In acest sens, in municipiul Bistrita, au fost verificate 3 unitati de invatamant, precum si 4 localuri publice, aflate in proximitatea acestora. Politistii au depistat 14 elevi  care absentau nemotivat, fiind informate scolile unde acestia invata.

 De asemenea, in urma verificarilor efectuate cu privire la un eveniment in care au fost implicati doi elevi ai unui liceu din Bistrita, politistii Biroului Siguranta Scolara au aplicat 2 sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea Legii 61/1991, in cuantum de 2.000 lei.

 

 

                 ATENTIE, PIETONI: asigurati-va temeinic atunci cand va aflati pe partea carosabila si traversati doar atunci cand o puteti face in conditii de siguranta

 Iarna, cand se intuneca mult mai repede, iar conditiile meteorologice pot influenta si ele vizibilitatea in trafic, pietonii sunt o categorie mult mai vulnerabila de participanti la trafic. Astfel, pentru a nu fi implicati in accidente rutiere, politistii ii sfatuiesc sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Pe vreme rea sau intuneric, sa poarte haine de culori deschise si/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.

 Totodata, pietonii trebuie sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acestora numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta, tinand cont de faptul ca in conditii de carosabil umed sau alunecos, spatiul de franare al autovehiculelor creste simtitor.

 

 

 

Accidente rutiere in care au fost implicati pietoni

 In dupa-masa de ieri, 8 decembrie a.c., politistii rutieri din Beclean au intervenit la un accident rutier, produs pe Drumul National 17, in Beclean. Din verificarile efectuate, a reiesit faptul ca o femeie de 35 de ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat un barbat, de 64 de ani, din Beclean, angajat in traversarea strazii.

 In urma accidentului, pietonul a fost ranit si transportat la spital. Atat conducatorea auto, cat si pietonul, au fost testati cu apartul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, urmand a fi stabilite cu exactitate cauza si imprejurarile in care a avut loc accidentul.

 

****

 Aseara, in jurul orei 19.10, politistii Compartimentului Rutier Beclean au intervenit la un accident rutier, produs pe Drumul Judetean 151, in Sieu Odorhei.

 La fata locului, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca un autoturism condus de o femeie, de 36 de ani, din Bistrita, a accidentat un barbat, de 59 de ani, din Sieu Odorhei care ar fi patruns pe partea carosabila.

 In urma accidentului, pietonul a fost ranit si tranportat la spital. Politistii au efectuat testarile cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul conducatoarei auto si de 1,44 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul pietonului.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, urmand a fi stabilite imprejurarile exacte in care a avut loc evenimentul.

 

 

          Cercetat pentru conducere fara permis, retinut de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

 Prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, emisa la data de 8 decembrie a.c., a fost dispusa plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a unui  tanar de 27 de ani, din Dumitra, cercetat pentru conducere fara permis.

 La data de 7 decembrie a.c., tanarul in cauza a fost retinut, pentru 24 de ore, de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, dupa ce a fost depistat, in repetate randuri, in timp ce conducea un autoturism, desi avea dreptul de a conduce suspendat.

 Cercetarile sunt continuate de politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud.

 

0 comentarii3773 vizualizări10 decembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0