Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Material lemnos transportat ilegal, in valoare de peste 10.000 de lei, ridicat in vederea confiscarii.

In perioada 13-14 decembrie a.c., politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au actionat, pe raza judetului Bistrita-Nasaud, pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 Astfel, au fost efectuate controale in trafic, fiind oprite pentru verificari 18 autovehicule si au fost legitimate 29 de persoane. Totodata, au fost controlate 15 transporturi de material lemnos.

 In urma actiunilor desfasurate in cele doua zile, au fost constatate si aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 16.000 lei, toate pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii nr. 171/2010. De asemenea, a fost confiscata cantitatea totala de 23,93 metri cubi de  material lemnos, in valoare de 10.333 lei, care ar fi fost transportat ilegal din depozite.

 

 

.

 

Politistii rutieri recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa circule cu viteza adaptata permanent conditiilor meteo-rutiere si sa adopte o maniera preventiva de condus

 Politistii sfatuiesc conducatorii  de autovehicule sa circule, atat in localitati, cat si in afara acestora, cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta.

In conditiile unui trafic aglomerat, respectati indicatiile politistilor care dirijeaza circulatia, pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.

Chiar daca drumul este uscat, se pot intalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceti, chiar si pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna.

 Pietonilor le este recomandat sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului sau in conditii de vizibilitate redusa si sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor.

 

          Interventii ale politistilor Biroului Rutier, pe raza municipiului Bistrita

 In seara de 14 decembrie a.c., politistii au intervenit la un accident rutier, produs in municipiul Bistrita, in care au fost implicate 4 autoturisme care circulau pe aceeasi directie de mers.

 Din verificarile efectuate la fata locului, un barbat de 40 de ani, din Bistrita, a intrat in coliziune cu un autoturism care circula in fata sa, condus de un bistritean de 45 de ani si care a fost proiectat intr-un autoturism condus de o femeie, de 54 de ani, din Bistrita. Acesta din urma a fost proiectat in autoturismul care circula in fata sa si care era condus de un barbat de 72 de ani, din Chintelnic.

 Accidentul s-a soldat cu ranirea conducatoarei auto care a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Toti conducatorii auto implicati au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier, pentru vatamare corporala din culpa.

 

 

***

In dupa-masa de ieri, 14 decembrie, politistii rutieri din Bistrita au intervenit la un accident produs in Sarata, la intersectia drumurilor judetene 154 si 172G.

 Impactul a avut loc intre un autoturism condus de o femeie, de 33 de ani, din Crainimat si un altul, condus de un barbat, de 33 de ani, din Milas. Accidentul s-a soldat cu ranirea conducatorului auto care a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

 Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative in ambele cazuri. A fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre Biroul Rutier, pentru vatamare corporala din culpa.

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2520 vizualizări15 decembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0