Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Banuit de comiterea mai multor infractiuni, depistat si retinut de politistii Biroului de Investigatii Criminale.

La data de 20 decembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate in cadrul unor dosare penale, aflate in instrumentarea politistilor Biroului de Investigatii Criminale, a fost identificat un tanar de 25 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea faptelor.

 

In urma probatoriului administrat, ieri, 20 decembrie,  fata de acesta a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, acesta fiind depistat pe raza localitatii Viisoara si dus in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud.

 

Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, in luna martie 2022, acesta ar fi patruns in curtea unei locuinte din Viisoara, de unde ar fi sustras un autoturism pe care l-ar fi condus si pe care l-ar fi abandonat dupa ce i-ar fi produs distrugeri. De asemenea, in luna ianuarie 2021, ar fi sustras din contact cheia unui autoturism, parcat in apropierea unei locuinte din Viisoara.

 

Totodata, in seara de 1 decembrie a.c., acesta ar fi sustras, din curtea unui imobil, un autoturism pe care l-ar fi condus, desi nu detine permis de conducere si se afla sub influenta alcoolului. Rezultatul alcoolemiei a fost 2,29 g/l alcool pur in sange.

 

In cursul zilei de astazi, tanarul retinut pentru 24 de ore, va fi prezentat  Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita , in vederea arestarii preventive, pentru 30 de zile.

 

Cercetarile in acest caz continua de catre politistii  Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

 

          Alcoolul si urmarile lui

 

In aceasta dimineata, in jurul orei 04.20, politistii Sectiei 1 Politie Rurala au intervenit la un accident, produs pe Drumul European E 578, pe raza localitatii Teaca si soldat cu pagube materiale.

 

La fata locului, conducatorul auto, un barbat de 48 de ani, din Faragau, judetul Mures, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,74 mg/ l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetarile sunt continuate in cadrul unui dosar penal intocmit pentru comiterea infractiunii de conducere sub influenta alcoolului.

 

 

Actiuni preventive, in sistem integrat, pe valea Bargaului

 

La data de 20 decembrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, impreuna cu jandarmi au organizat si desfasurat o actiune pentru  mentinerea si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, prevenirea furturilor, dar si a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

 

In acest sens, in intervalul 12.00-16.00, pe valea Bargaului, au fost oprite si verificate 16 autoturisme, au fost legitimate 25 de persoane si au fost efectuate 5 testari cu aparatul etilotest.

 

Pentru neregulile constatate in trafic, politistii si jandarmii au aplicat 11 sanctiuni, in valoare totala de 2885 lei, majoritatea fiind pentru nereguli la regimul rutier si pentru nerespectarea Legii 61/1991. Ca masura complementara, a fost retinut un certificat de inmatriculare.

 

Totodata, pentru prevenirea transportului ilegal de material lemnos, au fost verificate 7 transporturi de material lemnos, fiind aplicata o sanctiune cu avertisment, iar ca masura complementara, a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 2 metri cubi de material lemnos, transportat fara documente legale.

 

 

0 comentarii2478 vizualizări21 decembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0