Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Drum bun, fara evenimente negative, oriunde alegeti sa petreceti acest Craciun!

Politistii rutieri sunt la datorie pentru a se asigura ca, indiferent de destinatie, veti ajunge in siguranta. Avand in vedere conditiile meteo, le reamintesc soferilor ca, in conditiile unui carosabil umed sa adopte o maniera calma de conducere, evitand bruscarea comenzilor vehiculului. Viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum si efectuarea fiecarei manevre numai dupa o temeinica asigurare sunt esentiale pentru o calatorie sigura.

 In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zapada, folosirea luminilor de catre ceilalti soferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea directiei de mers. De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea instituita prin lege. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si lunetei masinii, care trebuie sa functioneze impecabil.

 Un alt fenomen cu care soferii se pot confrunta in aceste zile este ceata. Amintim faptul ca toti conducatorii auto sunt obligati prin lege ca in asemenea conditii sa utilizeze luminile de intalnire si de ceata (daca prin constructie autovehiculul este prevazut si cu proiectoare de ceata).

 Reamintim obligatia conducatorilor de vehicule sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati sau 50 de km/h in afara localitatilor, cand ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Aceasta viteza permite oprirea in conditii de siguranta, atunci cand apare o situatie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

 

 

Autoturism sustras din Austria, depistat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud

 Politistii Serviciului de Investigatii Criminale s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire.

 In fapt, la data de 23 decembrie a.c., a fost depistat, in posesia unui barbat din Beclean, un autoturism care figura ca fiind sustras din Austria, din data de 12.12.2022. Autoturismul, fabricat in anul 2021si estimat la aproximativ 18.000 de euro, a fost indisponibilizat de politisti.

 Cercetarile in acest caz vor fi continuate pentru stabilirea, in cooperare cu autoritatile judiciare din Austria, a modului in care autovehiculul a fost ajuns pe teritoriul Romaniei si documentarii faptei sub toate aspectele ei.

 

 

Actiuni pentru prevenirea accidentelor in care sunt implicati pietoni

 Ieri, 23 decembrie, politistii Serviciului Rutier au actionat, pe raza judetului, pentru cresterea gradului de disciplina rutiera privind traversarea neregulamentara a pietonilor si neacordarea de prioritate pietonilor, de catre conducatorii de autovehicule.

 In urma verificarilor efectuate in trafic, politistii au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale, in cuantum total de 19.720  lei. Dintre acestea, 13 sanctiuni au fost aplicate pietonilor, iar o sanctiune a fost aplicata pentru           neacordare de prioritate pietonilor.

 Celelalte sanctiuni au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier, constatate de politisti. Ca masura complementara, a fost dispusa retinerea a 2 permise de conducere.

 

Update stire: " Tanar banuit de furtul a peste 350 de litri de combustibil, retinut de politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean"

  La data de 23 decembrie a.c., tanarul de 22 de ani, din Dimitrita, cercetat pentru comiterea infractiunilor de furt si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, a fost plasat sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile.

 Masura a fost dispusa de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean, iar cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean.

 

          Ordin de protectie, emis de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in urma unei interventii la un apel 112

 La data de 23 decembrie a.c., in urma unui apel 112, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intervenit pentru aplanarea unui scandal in familie, in localitatea Cosbuc.

 Politistii au fost sesizati despre faptul ca, in urma unor neintelegeri avute, un barbat de 52 de ani, din Cosbuc si-a agresat sotia. Femeia a fost preluata si transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

 In urma celor constatate, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au emis un ordin de protectie provizoriu si continua cercetarile cu privire la savarsirea infractiunii de violenta in familie.                                                        

 

.

 

Bistrita: sute de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de politisti, in urma unor controale

 In aceasta perioada, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase intensifica controalele si verificarile in cadrul actiunii "Foc de artificii", privind articolelor pirotehnice.

 Astfel, la data de 23 decembrie a.c., in municipiul Bistrita, au fost efectuate verificari la punctele de lucru ale unor societati autorizate sa efectueze operatiuni cu articole pirotehnice.

 In urma controalelor efectuate, la doua dintre punctele de lucru ale unei societati comerciale, politistii au descoperit cantitatile de 420 de kg, respectiv 450 de kg de articole pirotehnice din categoriile F1 si P1, desi operatorul economic avea dreptul sa detina in locul de  comercializare, numai articole pirotehnice din categoriile 1 si P1, pana la o greutate bruta de 100 kg.

 Totodata, la 2 puncte de lucru din Bistrita ale altei societati comerciale, politistii au descoperit cantitatile de 200 de kg, respectiv 220 kg de articole pirotehnice din categoriile F1 si P1, oferite spre vanzare, desi avea dreptul sa detina in locul de  comercializare, numai articole pirotehnice din categoriile 1 si P1, pana la o greutate bruta de 100 kg.

 Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta de Legea 126/1995, respectiv orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept.

0 comentarii2492 vizualizări25 decembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0