Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
BISTRITA-NASAUD: ACTIUNE DE AMPLOARE, PE LINIE RUTIERA.

Actiune de amploare, desfasurata de politistii de la rutiera din Bistrita-Nasaud, sub coordonarea Directiei Rutiere si cu sprijinul politistilor rutieri din cadrul serviciilor rutiere Cluj, Maramures, Mures, Salaj si Suceava. La data de 20 ianuarie a.c.,  in intervalul orar 12.00-16.00, politistii rutieri din cadrul  Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud, politistii de la formatiunile de profil din teritoriu si cei de la ordine publica cu atributii pe linie rutiera au executat o actiune, in sistem integrat, pe principalele artere rutiere cu risc ridicat de accidente de pe raza judetului, pentru prevenirea accidentelor de circulatie si pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice.

Actiunile politistilor au urmarit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina biciclistilor, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, indisciplina pietonilor si neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor.

In cadrul activitatilor, au fost folosite aparate de masurare a vitezei, aparate etilotest si DrugTest.

Astfel, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 512 sanctiuni contraventionale in valoare de peste 184.000 lei si au constatat o infractiune flagranta contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

Ca masura complementara, au fost retinute 46 de permise de conducere si retrase 32 de certificate de inmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere retinute, 27 au fost pentru depasirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteza, 14 pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, 3 pentru neacordarea prioritatii de trecere a pietonilor si 2 pentru alte abateri.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au fost sprijiniti in cadrul actiunii de efective de la serviciile rutiere din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Cluj, Maramures, Mures, Salaj si Suceava, actiunea fiind coordonata de catre Directia Rutiera din cadrul Politiei Romane. 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=k5zk_3fNXHc

 

 

.

 

Accident rutier Ilisua.

Politistii din Beclean au intervenit aseara, 21 ianuarie, la un accident rutier produs pe o strada din localitatea Ilisua.

Din primele verificari, un tanar de 21 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul directiei si a intrat in coliziune cu un stalp de sustinere a retelei electrice.

Accidentul s-a soldat cu ranirea conducatorului auto care a fost transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

Compartimentul Rutier Beclean continua cercetarile in cadrul unui dosar penal, urmand a fi stabilite cauza si imprejurarile exacte in care a avut loc evenimentul.

 

.

 

 

 Accident rutier Poiana Ilvei.

In aceasta dimineata, politistii rutieri din Sangeorz-Bai au intervenit la un accident rutier, soldat cu ranirea a patru persoane.

Din primele verificari efectuate, un barbat de 40 de ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal Dealul Poieni care face legatura intre localitatile Maieru si Poiana Ilvei, a pierdut controlul directiei si a intrat in coliziune cu un stalp, dupa care s-a rasturnat

Accidentul s-a soldat cu ranirea barbatului de 40 de ani si a altor trei pasageri, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, din Maieru, toti transportati la spital.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0, 73 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar la spital i-au fost recoltate probe biologice.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducere sub influenta alcoolului.

 

.

 

Budacu de Sus: accident rutier

In aceasta dupa-masa, politistii Serviciului Rutier si cei ai Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intervenit la un accident rutier, produs in localitatea Budacu de Sus.

Din primele verificari efectuate la fata locului, un barbat, de 34 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 154C, a pierdut controlul directiei, a acrosat un grup de tineri, dupa care a intrat in coliziune cu zidul unui imobil.

Accidentul s-a soldat cu ranirea conducatorului auto si a cinci minori, cu varste cuprinse intre 10-13 ani, dintre care unul, pasager in autoturism.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat, urmand a-i fi recoltate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere cu alcoolemie si vatamare corporala din culpa.

0 comentarii2590 vizualizări22 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0