Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Ordin de protectie provizoriu emis de politisti in Maieru.

Politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, au intervenit la un conflict intrafamilial in localitatea Maieru. Din primele date, o femeie de 44 de ani, din Maieru, ar fi fost agresata fizic de catre concubinul acesteia, un barbat de 36 ani, din aceeasi localitate.

Avand in vedere cele constatate, a fost intocmit un formular de evaluare a riscului, constatandu-se oportuna si emiterea unui ordin de protectie provizoriu.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de violenta in familie.

 

 

Actiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe raza judetului

In perioada 20-21 ianuarie a.c., politisti din Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si lucratori silvici din cadrul Directiei Silvice Bistrita-Nasaud si ocoalelor silvice de regim au actionat, pe raza judetului Bistrita-Nasaud, pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos, combaterea braconajului piscicol si pentru prevenirea abandonului ilegal de deseuri.

Astfel, au fost efectuate controale in trafic, fiind oprite pentru verificari 28 de autovehicule si legitimate 28 de persoane. Dintre acestea, 16 autovehicule care transportau material lemnos.

In urma actiunilor desfasurate, au fost constatate si aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 10.160 lei, pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii nr. 171/2010 si conform OUG 195/2002, la regimul rutier. De asemenea, in cadrul actiunii, a fost confiscata cantitatea totala de 12,87 metri cubi de  material lemnos, in valoare de peste 5.400 lei.

 

 

Transport ilegal de material lemnos, depistat in cadrul unei actiuni preventive, desfasurata de politistii din Beclean

 La data de 24 ianuarie a.c., intre  orele 15.00-18.00, politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, pe raza de competenta.

 Astfel, in intervalul mentionat,  au fost oprite pentru control 23 de autovehicule si au fost legitimate 34 de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale, in cuantum total de 8215 lei. Dintre acestea, 23 au fost pentru abateri rutiere si una pentru abateri silvice, in cuantum de 2000 de lei. Totodata, ca masura complementara, a fost dispusa confiscarea de material lemnos, fara documente legale, in valoare de 3045 de lei.

 In fapt, pe Drumul National 17, in Uriu, a fost oprita pentru verificari o autoutilitara, iar la volan a fost identificat un barbat, de 36 de ani, din Hodac, judetul Mures. Acesta transporta 3,5 metri cubi de cherestea fara a detine aviz de insotire a materialului lemnos. Barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos transportat ilegal, a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

 

Infractiuni la regimul rutier constatate in flagrant de catre politisti

 La data de 21 ianuarie a.c., in jurul orei 21:30, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au oprit in trafic pe Drumul Judetean 173B, un autoturism care circula dinspre Cepari inspre Mintiu.

 A fost identificat conducatorul autoturismului, o femeie de 32 de ani, din Nasaud.

 Soferita a refuzat testarea cu aparatul alcooltest si Drugtest, refuzand totodata si recoltarea de probe biologice.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, cu privire la infractiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

 

La aceeasi data, in jurul orei 23:50, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au oprit pentru control, pe Drumul Judetean 173B un autovehicul care circula dinspre Nimigea de Jos inspre Mintiu.

 A fost identificat soferul, un barbat de 42 de ani, din Bistrita. Intrucat barbatul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, soferul a refuzat recoltarea probelor biologice.  

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, cu privire la infractiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

 La data de 22 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu-Bargaului au oprit pentru control, pe Drumul Judetean 172/D, in localitatea Prundu Bargaului, un autoturism condus de un barbat, de 33 ani, din Bistrita Bargaului. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodata, in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 La data de 22 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in timp ce desfasurau activitati de supraveghere a traficului rutier pe raza localitatii Nimigea, pe Drumul Judetean 172, in Nimigea de Jos, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism.

 A fost identificat soferul, un barbat de 33 ani, din Nimigea de Jos. In urma testarii cu aparatul DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv pentru Metamfetamina.

 Barbatul a fost ulterior condus la spital fiindu-i recoltate mostre biologice.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 La data de 23 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu-Bargaului au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa prin Dorolea, pe Drumul Judetean 172G.

 A fost identificat un sofer de 20 de ani, din Dorolea, comuna Livezile. In urma verificarilor desfasurate de catre politisti a reiesit faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

            Dosare penale pentru conducere fara permis, intocmite in urma unor constatari flagrante, ale politistilor Biroului Rutier si cei ai Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

 La data de 24 ianuarie a.c., politistii Biroului Rutier au oprit in trafic, pentru control, pe raza municipiului Bistrita, o autoutilitara, iar la volan au identificat un barbat, de 41 de ani, din Bistrita.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca acesta are suspendat dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice. In urma celor constatate, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic, pe Drumul Comunal 41 Runcu Salvei, un autoturism. La volan a fost identificat un tanar, de 20 de ani, din Nasaud.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Rezultatul in urma testarii cu aparatul etilotest a acestuia a fost negativ.

 Cercetarile continua de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2730 vizualizări25 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0