Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Update. Tanara din Reteag, retinuta de politisti, la scurt timp dupa ce ar fi sustras o suma de bani.

Ieri, 27 aprilie, in cadrul cercetarilor efectuate, tanara de 26 de ani, din Reteag, a fost prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva. Propunerea a fost insusita, fiind dispusa masura arestarii preventive pe o perioada de 30 zile, incepand cu data de 27 aprilie a.c., fata de aceasta.

 Cercetarile continua de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

 .

 

          Actiuni pentru siguranta transportului public de persoane, desfasurate pe raza Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului

 La data de 27 aprilie a.c., in intervalele orare 11.00-14.00, respectiv 16.00 - 19.00, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au actionat pentru depistarea si sanctionarea persoanelor neautorizate care efectueaza transport de persoane, pe raza de competenta.

 Astfel, au fost efectuate controale in trafic, fiind oprite si verificate 12 autovehicule si legitimate 25 de persoane. De asemenea, cinci dintre conducatorii auto opriti au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 In cadrul actiunii, politistii au aplicat 2 sanctiuni pentru nerespectarea Legii 38/2003, in cuantum de 1.000 de lei, privind transportul in regim taxi si regim de inchiriere. Dintre acestea, una a fost aplicata pentru nereguli constatate la un taximetru si una pentru efectuarea de transport de persoane fara autorizatie, acestuia din urma fiindu-i suspendat dreptul de a utiliza autoturismul pentru o perioada de 6 luni si retinute certificatul si placutele de inmatriculare.

 

 Pentru celelalte neregulile constatate in cadrul actiunii de ieri, au mai fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2095 lei. Din totalul acestora, 2 sanctiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002, pentru abateri rutiere, 5 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991, privind incalcarea unor norme de convietuire sociala si 3 sanctiuni conform OUG 97/2005, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

 La actiune au participat si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii2415 vizualizări28 aprilie 2023
rss 2.0
rss 2.0